STK'ların sorunları Yeniden Refah'ın gündeminde

Parti heyeti, sivil toplum kuruluşlarının talep ve beklentilerini dinledi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Osmanağaoğlu, Malatya’da bazı temaslarda bulundu
İl Divan toplantısına katılmak üzere Malatya’ya gelen Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Osman Osmanağaoğlu, STK temsilcilerini ve şehit ailelerini ziyaret ederek sorunlarını dinledi.
Deprem sonrası yapılan çalışmalarda aksayan yönleri sürekli gündeme alarak yakın takipte tutan Yeniden Refah Partisi Malatya İl Başkanı Burhan Kılıç, zaman zaman Genel Başkan Yardımcılarını da Malatya’da ağırlayarak,halkın yaşadığı sorunları daha iyi bir ortamda iletmek için her türlü gayreti ortaya koyuyor.  Malatya’da özellikle ticari yönden büyük darbe alındığı deprem sonrasında, esnafın bir an önce kalıcı iş yerlerine yerleştirilmesi konusunda son derece ağırdan alındığını her fırsatta dile getiren İl Başkanı Burhan Kılıç, Genel Başkan Yardımcısı ve Mahalli İdareler Başkanı Bülent Osman Osmanağaoğlu’nun Malatya’ya gelişini fırsat bilerek , Sivil Toplum Kuruluşlarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Ersin Ercan ile birlikte Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu’nu ziyaret etti. 
Şehit aileleri ziyareti kapsamında aziz şehidimiz Piyade Er Uğurcan Işık’ın ailesini ziyaret eden Yeniden Refah Partisi heyeti, daha sonra şehit derneklerini ziyaret ederek dernek başkanlarından sorunları talep ve beklentilerini dinlediler.  Malatya Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Derneği Başkanı Ali Molon ve yönetimi, Emniyet Teşkilatı Vazife Malulleri ve Şehit Aileleri Yardımlaşma Vakfı Malatya şube başkanı Sıddık Selçuk ve yönetimini ziyaretinin ardından, Türkiye Harp Malulü Şehit Dul ve Yetimleri Derneği’ni ziyaret ederek Başkan İsmail Ayvalı ve üyeleriyle bir araya gelindi. Vatanseverler Gençlik,Eğitim ve Kültür Derneği başkanı Ayşe Alpaslanı ziyaretinin ardından il divan toplantısı için salona hareket edildi.
Bir açıklama yapan Bülent Osman Osmanağaoğlu : “ Malatya,deprem sonrası maalesef beklenilenin çok gerisinde kaldı. Doğunun göz bebeği olan Malatya’nın en kısa sürede yeniden inşası için harekete geçilmesi gerekirken , uzun bir süre Malatya’nın depremde yıkıldığını,hasar aldığını,iş yerlerinin tamamen harabeye döndüğünü hükümeti ikna çabalarını hayretler içerisinde izledik. Burada İl Başkanımız Sayın Burhan Kılıç ve yönetimi ile ,ilçe başkanlarımızın gayreti, halkın arasında yer alarak yaşanılan sorunları sıcağı sıcağına kamuoyuna aktarmaları sayesinde bizler de buradaki acıları yakından tanıdık. Yaşanılan her acı bizim acımızdır, kaybedilen her can bizim canımızdır. Suni gündemlerle ülkeyi her zaman başka konulara yönlendirip asıl gündemi gündem dışında bırakma alışkanlığını sürdüren hükümeti bir kez daha vatandaşın derdiyle dertlenmeleri konusunda uyarıyoruz. 
Çok güzel deprem konutları yapılmış, ellerine sağlık, emeği geçen herkesi tebrik ediyoruz , ancak teslim edilen konutlarda dünyanın problemleri mevcut. Eksik kapılar, tamamlanmamış aksesuarlar, su akıntısı , çatlayan duvarlar gibi pek çok sorun var, konutları teslim alırken hiç mi kontrol edilmedi.  Sosyal alt yapı maalesef yok denecek gibi. Eksiklik olur, yarım kalmışlık olur  biz bunları analrız, ama vatandaşı hiçe sayarak hiçbir sosyal donatıyı hazır etmeden ‘ gidin yerleşin ‘ demek hangi aklın ürünüdür. Öncelikle siz gidin, İkizce başta olmak üzere, diğer konutlarda yarım yamalak teslim ettiğiniz konutlarda yerleşin,orada yaşayın, bir ekmek almak için 3-5 kilometre yol kat edin ,ondan sonra vatandaşa sitem edin “ dedi.

MALATYA’NIN BU BECERİKSİZ YÖNETİCİLERE TAHAMMÜLÜ KALMMAMIŞTIR
Göreve geldikleri günden bu güne kadar yaptıkları saha çalışmalarında yaşananher sıkıntıyı mutlaka Genelmerkeze ilettiklerini söyleyen Burhan Kılıç :” Bizim görevimiz halkımızın sorunlarını gündeme alarak çözümü noktasında takipçi olmak, doğru yapılanı takdir edip,yanlışın da karşısında durmaktır. Malatya, depremde en çok hasar alan ikinci il, ama maalesef biz aylarca bu gerçeği hükümete anlatamadık. Malatya’da dönemin milletvekilleri, yerel yöneticileri, valisi de dahil olmak üzere Malatya’da yıkımın az olduğunu , depremde çok hasar almadıklarını Sayın Cumhurbaşkanımıza söylemişlerdi. Sanlki depremde binaların yıkılmadı, hasar görmesi çok ayıp bir şeymiş gibi sakladılar. Bizler videolarla,yaptığımız açıklamalarla Malatya’nın hasar aldığını tüm yurda ve dünyaya duyururken bunların yüzleri dahi kızarmamıştı. Pişkin pişkin halkın arasına katılarak ‘ yaparsa yine biz yaparız, sakın bizden başkasına oy vermeyin, evleriniz yapılmaz ‘ diyerek halkı tehdit ederek oy topladılar.  Çarşı kerkezi için basına servis edilen görselleri gördükten sonra,projenin Malatya’ya uymayacağını, iş yerlerinin çok küçük olduğunu defalarca dile getirdik ama bizi kimse dinlemedi ve bu beceriksiz yönetim yine bildiğini okudu. İş yerleri 2025 Temmuz ayında teslim edilecekti, açıklamayı Ak Parti Malatya Milletvekilleri Sayın İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Sayın Bülent Tüfenkçi ve Sayın Abdurrahman Babacan adeta bir birleriyle yarışır şekilde duyurmuşlardı. 2025 Temmuz bitti, 2026 Temmuz geliyor ama halen çarşıda çalışmalar devam ediyor. Halkın aklıyla alay ediyorlar. Ama bu halk bunu haketmiyor, Malatya halkı devletçidir, her durumda vatanının ,bayrağının yanındadır. 
Bizler Yeniden Refah Partisi kadroları olarak hem Malatya’da hem de Türkiye’nin tüm il ve ilçelerinde vatandaşlarımızın emrindeyiz. Genelbaşkan Yardımcımız Sayın Bülent Osman Osmanğaoğlu ile birlikte Malatya’da bugün bir çok temaslarda bulunduk. Şehit aileleri ve Sivil Toplum Kuruluşlarımızı ziyaret ettik, Malatya Ticaret ve Sanayi  Odasını ve aynı zamanda esnaf ziyaretleri yaparak sorunları yerinde dinledik,inşallah yine yakın takipçisi olacağız “ dedi.

ERCAN : SİVİL TOPLUM KUURLUŞLARININ SESİNE KULAK TIKANAMAZ

Sivil Toplum Kuruluşlarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Ersin Ercan, Malatya’da yerel yönetimin ve hükümeti temsil eden kurumların sivil toplum kuruluşlarının sesine kulak tıkadıklarını ve duymazdan geldiklerini ifade ederek  : “ Sivil Toplum Kuruluşları ,sadece kuruluş amaçlarından ibaret değildir, aynı zamanda amaçları doğrultusunda halkın yükselen sesidirler. Her STK’nın temsil ettiği bir kitle vardır ve bu kitlenin yaşadığı sorunlar çözüm beklemektedir. Malatya’da bir çok STK , ilgili kurum ve kuruluşlardan randevu bile alamıyorlar, bir çoğu da hükümet tarafından sakıncalı kişiler olarak işaretlenmiş ve asla muhatap alınmıyor. Bu yanlıştır ve bu yanlıştan ivedi olarak dönülmesi gerekmektedir “ dedi.

Bakmadan Geçme

WhatsApp İhbar Hattı
05323866251
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!