Saadet Partisi Malatya İl Başkanlığı Geleneksel Bayram Buluşması

Buluşmada konuşma yapan Saadet Partisi Malatya İl Başkanı Mustafa CANBAY, birlik beraberlik ve kardeşlik vurgusu yaptı.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Buluşmada konuşma yapan Saadet Partisi Malatya İl Başkanı Mustafa CANBAY, birlik beraberlik ve kardeşlik vurgusu yaptı. Milletimizin ve İslam âleminin Ramazan Bayramını kutlayan Canbay, insanlığın ve İslam âleminin Gazze sınavından geçtiğini söyledi. Canbay, Filistin’li kardeşlerimizin Ramazan’ın manevi iklimini cihadın zirvesi Şehadet ile taçlandırdılar. Zulme işgale ve kuşatmaya canları pahasına direnerek bu sınavın kazananı oluyorlar.

Gazze'de yaşanan insanlık dramı karşısında asıl imtihanın Müslümanların ve insanlığın verdiğini vurgulayan Canbay, "bu sınavın kaybedeni bu zulme seyirci kalan sessiz ve duyarsız kalan Müslüman liderler ve işbirlikçi yöneticilerdir" dedi.

İslam coğrafyasında yaşanan gelişmelerin bayram sevinçlerini hüzne dönüştürdüğünü kaydeden Canbay, Gazze’de işgal ve katliam, Arakan’ da gözyaşı, Somali’de açlık... Başımızı nereye çevirsek bir yetimin feryadını, bir mazlumun çığlığını duyuyoruz.

 İnşallah bu bayram, İslam âleminde bir uyanışa, bir dirilişe, İslam âlemindeki gözyaşının sona ermesine, bir an evvel İslam birliğinin ve adil bir dünyanın kurulmasına vesile olur ifadelerini kullandı.

Programda bulunan 27. Dönem Konya Milletvekili ve Saadet Partisi Genel İdare Kurulu üyesi Abdulkadir Karaduman, " Harim-i ismetimiz Filistin’imiz başta olmak üzere, bütün mazlum coğrafyaların, hasseten zihinlerimizin ve gönüllerimizin her türlü esaretten kurtulmasına vesile olması duasıyla Ramazan Bayramı’mız mübarek olsun.

“Kudüs özgür değilse, herkes tutsaktır.” ifadelerini kullanıp teşkilat mensupları ile bayramlaştı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN