PDEV, Malatya'ya 6 Tır Gönderdi

Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı tarafından asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat 2023 tarihli Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler nedeniyle başlatılan yardım kampanyasında 3 gün içinde 6 tır malzeme toplanarak Malatya'ya gönderildi.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Pütürge ve Doğanyol Eğitim Vakfı Yönetimi, 6 Şubat 2023 tarihli Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sonrasında vakıf bünyesinde İstanbul’da kriz masası kurarak, depremden dolayı Malatya’ya yardımların gönderilmesinin organize edilmesi kararlaştırılmıştı.

 Pütürge ve Doğanyol Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu ayrıca kriz masasının, Şahin Metin, Gürsel Aydemir, Abdurrahman Tilbaç, Bilal Atabey, Hüseyin Türkan ve Şenol Dalkılıç ile yapılan toplantısının ardından 3 günde toplam da 6 tır yardım malzemesi toplandı.

Malzemeler, Malatya’da AFAD ve diğer kurumlarla sağlanan irtibat sonucu sahada duyulan ihtiyaç talepleri üzerine hazırlandı.

Pütürge ve Doğanyol Eğitim Vakfı Başkan Yardımcısı Bayram Tilbaç’ın koordinesinde Pütürge ve Doğanyollu İş İnsanları ve Yardımseverlerimiz  başta olmak üzere DOPİNG HAFIZA’nın da büyük katkılarıyla  Malatyalı ve diğer illerden hayırsever iş insanlarının katkı ve destekleri ile içinde  ambalajlı ekmek, içme suyu, battaniye, kışlık ayakkabı, kışlık mont, giyim malzemesi, medikal malzemeleri, çocuk ürünleri, hazır yiyecek ürünleri, çocuk ve bebek mamaları ve kadın hijyenik malzemeleri toplam 6 tırlık malzemeler Çırçır Mahahallesi Burkulan Sok.No:14 Eyüp-Alibeyköy / İstanbul (Çırçır Mahallesi Muhtarlığı Yanı ) Depo adresinde toparlanarak koordineli bir şekilde  Malatya’ya gönderildi. Pütürge -Doğanyol Eğitim Vakfı’nın bundan sonraki TIR yüklemeleri için de aynı depo kullanılacak.

Malatya’ya gelen yardım tırlarının koordinasyonu ise Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Ramazan Özdemir ve Doğanyol Muhtarlar Derneği Başkanı Bekir Conger üstlenirken, yardımların organizasyonda vakıftan burs sağlanan öğrenciler görev aldı.  Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Muhammed Emin Akkoyunlu’da yardım dağıtımında bulunarak katkı ve destek verdi.

 

Pütürge ve Doğanyol Eğitim Vakfı’nın yardımlarını Malatya’da koordine eden Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Ramazan Özdemir, Pütürge ve Doğanyol Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu öncülüğünde başta Pütürge ve Doğanyollu iş insanları olmak üzere Malatyalıların büyük katkı ve destek verdiğini belirterek, herkese teşekkür etti.

Doğanyol Muhtarlar Derneği Başkanı Bekir Conger, yardımların öncelikle kenar ve kırsal mahallelerdeki depremzede ve mağdurlara ulaştırıldığını belirterek, katkı ve destek veren iş insanlarına teşekkür etti.

Pütürge ve Doğanyol Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu  taraından yapılan açıklama da,  “Ülkemizin yaşamış olduğu asrın felaketinde Malatyalı hemşehrilerimizin yanında olarak, acılarını paylaşmak istedik. Çok kısa sürede 5 tır hazırlandı, 6 tırın hazırlıkları da sürüyor. Katkı ve destek veren herkese çok teşekkür ediyoruz.Bundan sonraki süreçte deprem travmasını öncelikle çocuklarımızın üzerinden silebilmek, Eğitim ve Öğretimlerinde kolaylaştırıcı projeler üzerinde çalışacağız; bu amaçla en yakın ve uygun zamanda şehrimizi ve diğer afet bölgelerini ziyaret edeceğiz. Ayrıca bu süreçte adrese teslim mağdur ailelerin bizatihi ellerine teslim edilecek şekilde GIDA ve HİJYENİK ÜRÜNLERin yardımı devam edecektir. Bir kez daha depremlerde vefat eden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun.” denildi.

Ayrıca Pütürge Doğanyol Eğitim ve Yardımlaşma Vakfı Başkanı DR. Hasan Hüseyin Şener, !Bilimi , Aklı öteleyip Ahlakı hayatımızdan çıkarmanın bedelini çok ağır ödüyoruz. Vatanımızın bir bölümü mezarlık milletçe yüreğimiz enkaza döndü. Artık nesillerimizi bu konuda bilinçlendirip geleceğe, böyle ağıtlara vesile olan miras bırakmamak zorundayız “dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN