MASKİ Hizmet Binası Enerji Kimlik Belgesine Kavuştu

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürü Mehmet Mert, 9-15 Ocak 2023 Enerji Verimliliği Haftası nedeni ile yaptığı açıklamada, günlük alışkanlıklardan vazgeçilerek çok ciddi bir şekilde enerji tasarrufunun yapılması gerektiğini söyledi.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın talimatları doğrultusunda MASKİ Genel Müdürlüğü’nün yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırım yaptıklarını kaydeden MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert, “Enerjiyi verimli kullanmak artık bir zorunluluktur. En ucuz enerji tasarruf edilen enerjidir. MASKİ Genel Müdürlüğü olarak enerji verimliliği konusunda başta personellerimizi bilgilendirdik. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan’ın talimatları ile Güneş Enerji Santralleri (GES) ve Hidroelektrik Santralleri (HES) inşa ediyoruz. 2022 yılı içerisinde hizmet binamızda ve Merkez Atıksu Arıtma Tesisimizde enerji verimliliğinin artırılmasına yönelik imkânların ortaya çıkarılması, bilgi toplama, ölçüm, değerlendirme ve raporlama aşamalarından oluşan enerji etüdü çalışmalarını gerçekleştirdik. 2022 yılında Genel Müdürlük Hizmet Binamıza Enerji Kimlik Belgemizi aldık.  2 megavat (MW) gücünde Güneş Enerji Santrallerimiz bulunmaktadır. Devam eden HES (Hidroelektrik Santrali) ve GES (Güneş Enerji Santrali) projeleri ile birlikte 2023 yılı sonunda yenilenebilir enerji alanında kurulu gücümüzü 9 megavata çıkaracağız. Enerji tüketim ve giderlerini düşürmek üzere etüt edilen bina ve tesisimiz için TS EN ISO 50001:2018 Enerji Yönetim Sisteminin kurulması, uygulanması, sürdürülmesi ve uygunluk belgesi alınması için çalışmalarımıza 2023 yılında devam edeceğiz. Günümüzün en önemli ihtiyaçlarından olan ve aşırı kullanım ile gelecek nesilleri zor durumda bırakacak olan enerjinin bilinçli kullanılmasının sağlanması amacıyla bireysel olarak bazı yaşam alışkanlıklarımızın değiştirilmesi ile ülke düzeyinde çok ciddi enerji tasarrufu sağlayabiliriz. Bunların hepsi konuya verdiğimiz önemin bir sonucudur. Ayrıca enerji verimliliği konusunda her bireyin kendine düşen görevi yapması gerekiyor. Bireysel olarak da enerji israfından vazgeçmeliyiz” dedi.

SUYUMUZU TASARRUFLU KULLANALIM

Enerji tasarrufunun yanı sıra içme suyu kaynaklarının giderek azaldığına dikkat çeken MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert, bu konuda da çok ciddi tasarruf önlemlerinin alınması gerektiğine dikkat çekti. Mert, “Su zengini bir ülke değiliz. Kısıtlı kaynaklara sahibiz. Bu nedenle suyu kullanırken mutlaka boşa akmasına engel olmalıyız. Gereksiz kullanmamalıyız. Tasarrufu ilke edinmeliyiz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN