Maskar Akçadağ'ın Konut ve Ticaret Sorunu Acil Çözülmelidir

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

      Akçadağ Dayanışma Derneği Genel Başkanı Murat Maskar 6 Şubat’ta yaşanan Depremin yıkıcı etkisinin Akçadağ’da fazlaca hissedildiğini belirterek özellikle Barınma Konusunda kalıcı konutların bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

AKÇADAĞ ESNAFI TİCARETİNE DEVAM ETMELİ HALKA TOKİ KONUTLARI YAPILMALI


       AKÇADAĞDER Genel Başkanı Murat Maskar” 6 şubat’ta 11 ilde olduğu gibi Malatya ve Akçadağ ilçemizde Depremlerde büyük yara aldı. Hemşerilerimizin evleri yılıldı, Esnaflarımızın dükkanları çöktü. 

        Devletimiz ilk günden beri yaraları sarmaya devam ediyor. Minnettarız. Burada en temel sorunumuz Barınma ve Akçadağ esnafımızın Ticaretidir. Devamlı gündeme getirdiğimiz bir konu TOKİ’nin ilçemize acılen yapılmasıydı. Maalesef bazılarının kısır çekişmeleri yüzünden yer tespiti dahi yapılamamıştı. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye genelinde müjde olarak verdiği Konut Hamlesinde Akçadağ ilçemiz listede yoktu. AKÇADAĞDER olarak tepkimiz üzerine listeye sonradan dahil edildiği halde bazı isimlerin fikir ayrılığı yüzünden yapılamadı.

        Dün dile getirdiğimiz Konut ihtiyacı İlçemizde görev yapan memurlar ve görevlilerin burada ikamet etmesi, Akçadağlı hemşerilerimizin daha modern ve sağlam evlerde oturmaları, İlçemizin gelişimine ve büyümesine katkı sunmak, Deprem bölgesi olan İlimizde ilçe olarak geleceğe hazırlıklı olmaktı. Maalesef gündeme getirdiğimiz konularda ne kadar haklı olduğumuzu bir kez daha gördük ve  hemşerilerimiz bizlere söylüyor.

        Çarşı sağlıklaştırması biten ilçemizde boyadan önce binaların risk raporları çıkarılıp gerekli güçlendirmelere göre çalışmalar yapılsaydı bu gün İlçemiz bu doğal afeti belki bu kadar zararla atlatmayacaktı. Burada herkes şapkasını önüne koyup ben nerde yanlış yaptım diye düşünmesi gereği doğmuştur. 

        Akçadağ Dayanışma Derneği olarak bundan sonraki süreçte mutlaka ve mutlaka hızlıca Toki evlerinin yapılacak alanların oluşturulup bunları hayata geçirecek çalışmalara hep birlikte odaklanmalıyız. Esnaflarımıza Akçadağ ilçemizin Dokusunu bozmadan geçici iş yerleri oluşturtarak ticaretin yapılmasını sağlamalıyız. 
 
          Bu saatten sonra Akçadağ’ın kaybedecek bir saniyesi dahi yoktur. Hemşerilerimizin yaralarını Devlet Millet el ele herkes üzerine düşen görevle sarmak, akılcı çalışmalar yapmak durumundadır. Gün eleştiri zamanı değil Birlik beraberlik zamanıdır. Akçadağlı hemşerilerimiz yapılanları ve zor günde yanlarında olanları asla unutmaz."

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN