Malatya TABİP Odasından Açıklama

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Türkiye'deki sağlık ortamının hem bugünü hem de geleceğini şekillendiren en kritik unsurlardan olan öğretim üyelerinin üzerindeki yönetsel, ekonomik, çalışma yükü gibi baskıların en aza indirilmesi sağlıklı bir gelecek için zorunludur. Bu baskı, hem eğitim niteliğini düşürmekte hem de sağlık hizmetlerinin etkinliğini olumsuz etkilemektedir. Eğitimin niteliği, yeterli fiziki koşulların sağlanmasının yanında tıpta lisans uzmanlık eğitimindeki artan kontenjanlarla da yakından alakalıdır.

Hem lisans hem uzmanlık öğrencilerine hem de öğretim üyelerine sağlıklı koşulların sağlanması için Sağlık Bakanlığı; hekimlerin geleceklerine zarar veren kontenjan artışından vazgeçerek Türk Tabipleri Birliği ve uzmanlık derneklerinin uyarılarını dinlemeli, birlikte hareketi destekleyici adımlar atmalıdır.

Malatya Tabip Odası olarak tüm hekimlerin yanında olduğumuz gibi öğretim üyelerinin de her zaman yanındayız. Tıpta lisans ve uzmanlık eğitiminde uygun koşullar sağlanana, hekimlerin geleceğine zarar veren mevcut uygulamalar ortadan kalkana dek mücadeleye devam edeceğiz.

                                                   MALATYA TABİP ODASI YÖNETİM KURULU

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN