Malatya için Söyleyecek Sözümüz Yapacak Çok İşimiz Var

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

MALATYA İÇİN SÖYLEYECEK SÖZÜMÜZ YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR


Büyük Birlik Partisi Milletvekili adayları olarak deprem de ençok etkilenen Yeşilyurt ,Doğanşehir ve Akçadağ ilçelerimizi seçim çalışması kapsamında ziyaret ettik .Bu ziyaretlerimizde depremin olumsuzluklarının kısmi bir iyileşme  olsa da beklentilerin biran evvel kalıcı çözüm olduğunu gördük.
İnsanımızın beklenti ve bizim bölgede ki tespitlerimizin kamuoyu ve yetkililere ulaştırma görevi adına.

1.Çadırdan konteynere geçiş sürecinin hızlanması ,aksi durumda havaların ısınmasıyla temizlik ve hijyen ihtiyacı artacağından dolayı çadır yaşamı bu ihtiyacı karşılayamayacak olup salgın hastalığa varan olumsuzluklar olabilir.

2.Köylerde yapımı düşünülen TOKİ evlerinin Köylünün kendi arsasına ahırı ve samanlığıyla birlikte planlanarak köylüyü üretimde uzaklaştırılmamalı.
3.Akçadağ ilçemiz başta olmak üzere TOKİ evlerinin planlama ve temel atma süreçleri daha fazla gecikmemeli geçen süre depremzedelerimizin aleyhine işlediği unutulmamalı
4.İl merkezi ve ilçelerimizdeki esnafımız için düşünülen konteynır çarşılarının rast gele yerlere konuşlandırılmasının esnafımıza ve tüketicimize beklenen faydayı sağlayamayacağının görülüp daha gerçekçi çözümler bulunmalı.

5.Kırsal kalkınmanın temeli olan tarım ve hayvancılık deprem bölgesinde yem ve ekipman desteğiyle tekrar ayağa kaldırılmalı.

6.bazı yerlerde kurulan konteyner kentlerin yıkılan bina hafriyatlarıyla iç içe olması depremi yaşayan evi yıkılan aileleri psikolojik olarak kötü anılarla baş başa bıraktığından bir an evel bu olumsuz görüntüye son verilmeli.


Ayrıca ziyaretlerimizde depremzede kardeşlerimizin en büyük sıkıntılarının belirsizlik olduğunu dile getirip Büyük Birlik Partisi Milletvekili adayı olarak burada yetkililere seslenmek istiyorum şuana kadar atılan adımların biraz daha hızlanarak sayısının artması ve Malatya’mızın eski günlerine geri dönmesi için gerekli sürenin braz erkene alınmasını bekliyor bundan sonrada her bir insanımızı sıkıntısının bizim sıkıntımız olduğunun bilinip Büyük Birlik Partisi ve adaylarına sahip çıkılmasını bekliyoruz.

Hüseyin ÖNAL
Büyük Birlik Partisi
MİLLETVEKİLİ ADAYI

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN