Malatya'da Hasar Tespit Çalışmaları Yeniden Yapılacak!

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Orta Doğu Teknik Üniversitesi ile Bilkent Üniversitesinden gelen heyet ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı teftiş heyetiyle 25 lokasyon ve 9 merkezde inceleme yapıldığını belirterek; ”Yeniden bir inceleme süresi gerçekleştirilecek" dedi.

6 Şubat depremleri sonrası Malatya’da 2 defa hasar tespit çalışması gerçekleştirildi. Kent genelinde 132 bine yakın kotun yıkı/ağır/acil yıkılacak olduğu belirtilirken bu listeler de Muhtarlıklarda askıya çıkmıştı.


Vatandaş afet konutlarına başvurunun ne zaman yapılacağını merak ederken Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, son dakika bir açıklamada bulundu.

Başkan Gürkan, itiraz süreçleri başlamadan önce, Orta Doğu Teknik Üniversitesi ile Bilkent Üniversitesinden gelen heyet ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı teftiş heyetiyle 25 lokasyon ve 9 merkezde inceleme yapıldığını söyledi.

Yapılacak incelemeler sonucunda daha önce verilen ağır/orta hasar raporların şeklinin değişebileceğinin ifade eden Başkan Gürkan; ”Bu, 'Ağır hasarlı evler yani hafif hasarlıya dönecek veyahut da hasarsıza dönecek' şekilde bir anlama gelmesin. Benim buradaki düşüncem, milli servetimizin ve dişimizden tırnağımıza artırarak sahip olduğumuz mülk olarak evimizin heder olmaması. Bu konuda yeniden bir inceleme süresi gerçekleştirilecek. Bu itiraz süresince gelen yeni teknik elemanlar daha detaylı bir inceleme fırsatı bulacaklar. O incelemenin sonucundaki rapora göre, yol haritamızı belirlememiz daha doğru olacaktır diye düşünüyorum. Bu anlamda da bunu kamuoyuna deklare etme gereğini duydum." Dedi.

Başkan Gürkan’ın açıklamasının ardından, “Acaba hasar tespitler yanlış usul ile mi yapıldı?” sorusunu akıllara getirdi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN