Malatya'da Basketbol Ve Gelişmeleri

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Malatya basketbol il temsilciliği görevini yürüten Aziz YUMRUTEPE bu yıl

Erkelerde U10-U11-U12-U14-U16-U18

Kızlarda U10-U11-U12-U14-U16

Liglerinin oluştuğunu birçok kategoride liglerin oluşmasından da memnun olduğunu dile getirdi.

YENİ HAKEMLER YETİŞTİRİYORUZ

YUMRUTEPE sözlerine sezon başı aday hakem kursu açtıklarını bu kursa eğitmen olarak gelen A klasman ( FIBA) Özge ŞENTÜRK BAYRAKTAR  hocamızın semineriyle devam edildi. Kursta yetişen 14 aday masa hakemi ve 36 aday saha hakeminin yapılan sınavları geçtiğini söyleyerek devam etti.

Birçoğu spor bilimleri fakültesinde öğrenim gören hakemlerimizin yoğun ilgisi ve öğrenime açık olmaları bizleri mutlu ediyor. Sadece Malatya’mıza değil Türk sporuna da uzun yıllar katkı verecek olan aday hakemlerimizin, severek yapacakları bu işte eğitim hayatlarında gelir elde ediyor olmaları da onlar için motivasyon olacaktır. Sporun içinden gelen, geleceğin yöneticileri, öğretmenleri, antrenörleri, hakemleri olacak olan bu kardeşlerimize başarılar diliyorum dedi.

ÖZEL ETLİNLİKLER VE TURNUVALAR ve OKUL SPORLARI

Gençlik spor il müdürlüğü ve Belediyelerinde ortaklaşa istişarelerinde gerçekleşen özel turnuva ve etkinliklerde faal olduklarını elimizden geldiğince bu turnuvalarda da olacaklarını dile getiren YUMRUTEPE özellikle 3x3 e ilginin olduğunu vurguladı.

3x3 turnuvası

Büyükşehir Belediyesi kayısı festivali

Yeşilyurt Belediyesi 3x3 sokak basketbolu

Battalgazi Belediyesi Cumhuriyet kupası vb.

Son olarak Gençlik spor il Müdürlüğü'nün halk eğitim kurslarını, bünyesine alması sayesinde kurum antrenör sayısı 10'a çıktı ve yaz okullarında basketbola ilgiyi artırdı.

Bizim kısa vadedeki hedefimiz batı illerini yakalamak potansiyel olarak Malatya’yı hak ettiği seviyeye çıkartıp Türkiye basketboluna katkı sağlamaktır dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN