Kiraz, İktidarın Yanında Meclis Çoğunluğunu da Almalıyız

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

      Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Adayı Enver Kiraz, 14 Mayıs seçimlerinin Türkiye’nin demokrasisi, özgürlüğü, insan hakları, barışı ve huzuru için büyük önem taşıdığına dikkat çekerek, güçlü bir destekle mecliste ülkeye hep birlikte güzellikleri getireceklerini söyledi. 

      14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri kapsamında çalışmalarını sürdüren Kiraz, ilçeleri ziyaretlerini sürdürüyor. Ziyaretleri kapsamında Malatya merkez ve Doğanşehir’de esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen Kiraz, seçimde destek istedi. 


“FARKLI SESLER DEMOKRASİ, İNSAN HAKLARI VE ÖZGÜRLÜK İÇİN BİR ARAYA GELDİ”

       Ziyaretlerinde 14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimlerin Türkiye için büyük önem taşıdığına dikkat çeken Kiraz, “Seçim çalışmaları boyunca söyledik; gerçekten çok büyük bir önem arz ediyor. Elbette ki Cumhuriyet 100 yaşına gelmişse, Cumhuriyet Halk Partisi 100 yıl sonra bile iktidarın en büyük adayı ise bunda milletimizin çok büyük bir katkısı var. 14 Mayıs seçimi önemli, uzun süredir iktidar hasreti yaşıyoruz, bu hasrete son vereceğimiz bir seçim. Demokrasi, insan hakları, özgürlükler için farklı sesler bir araya geldi” dedi. 

“TEK ADAM REJİMİNİ DEĞİŞTİRELİM”

       Kiraz, tek adam rejimini değiştirmek için 14 Mayıs’ın kritik bir öneme sahip olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi: “Tek adım rejimini ve bu düzeni değiştirmek için mutlaka meclis çoğunluğuna ihtiyacımız var. Cumhurbaşkanlığı seçiminin yanında oylarımızı milletvekili çıkaracak partilerde birleştirmemiz lazım.

        Bu seçim, geçmiş seçimlerden farklı bir seçim. Bu seçimde hem iktidarı hem de meclis çoğunluğunu almak zorundayız. Eğer birleşirsek Malatya’da da, başka illerde de milletvekili çıkaracak partilerde birleşip, hiçbir oyu heba etmezsek meclis çoğunluğunu da alırız.”

“MALATYA’YA BU DENGEYİ GETİRMEK ZORUNDAYIZ”

      “Malatya için milletvekili sayımızı artırmak zorundayız” diyen Kiraz, “Malatya’ya da bir denge gelmeli. Bizim gibi düşünen, bizim kültürümüzden gelen, bizim köklerimizden gelen insanlarda “Artık biz Malatya’da varız” diyebilmelidir. Bunun için Malatya’da bu dengeyi getirmek zorundayız. Birleşir, Malatya’da ikinci ve üçüncü milletvekilini çıkarırsak, karşı taraftan düşüş olur ve meclise yansıması iki katı olur” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN