Keskin, Deprem Bölgesinde Esnafın Bağ-Kur, Vergi, Sigorta, İnternet, Elektrik ve Doğalgaz Paraları Alınmasın

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, deprem bölgesindeki esnaf ve sanatkarlardan devletin Bağ-Kur, vergi, sigorta, internet, elektrik ve doğalgaz ücretlerinin almaması gerektiğini söyledi.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, deprem bölgesindeki esnaf ve sanatkarlardan devletin Bağ-Kur, vergi, sigorta, internet, elektrik ve doğalgaz ücretlerinin almaması gerektiğini söyledi.

Keskin, Ramazan Bayramı öncesinde Kernek Meydanı bölgesinde zarar görmeyen işyerlerinde faaliyet gösteren esnafları ziyaret ederek, bayramlarını tebrik edip, sorun ve taleplerini dinledi. 

Keskin, depremin ilk haftasından beri Malatya’da önceliğin ticari hayatın yeniden ayağa kaldırılmasına verilmesi talebini dile getirdiğini sürekli gündemde tutmaya çalıştığın hatırlatarak, “Ticari hayatı ayağa kaldırmadan memlekette kimseyi durduramazsınız. O nedenle insanların karnını doyuracaksınız, insanların geçimini sağlayacaksınız. Eğer yerinde dönüşüm yapılırsa, Akpınar ile 91 Bin Dev Öğrenci Okulu’nun yanına kadar, her taraf yıkılmış, arada 1-2 tane dükkan, işyeri var, Cadde AVM gibi yerler yaparsak, 20 bin değil, biz 50 bin esnafı yerleştiririz. Malını, evini, işini, sermayesini kaybetmiş olan esnafımızın mülkiyet kaybına kimse müsaade etmez, bizde etmeyiz. Ortak akılla bu işin üzerinden geleceğiz. Ama, biran önce Malatya Çarşısını ayağa kaldırmalıyız, bu konu üzerine herkesin yoğunlaşması gerekiyor” dedi. 

İşyerlerini açarak Malatya’da kalan tüm esnaf ve sanatkarlara teşekkür ettiğini belirten Keskin, “Tüm zorluklara rağmen, enkazların arasında Malatya’da kalarak Malatya’ya sahip çıkan, Malatyalılara hizmet eden esnaf ve sanatkarlarıma gönülden teşekkür ediyorum. Gidenlerinde imkan olduğunda geri döneceğine inanıyorum. Çünkü gidecek bir yerimiz yok, Malatya bizim baba ocağımız.” diye konuştu.

Keskin, “Milletvekili adayları ve partiler, esnafı ayağa kaldırmak için ne verecekler, ne yapacaklar, bir kere bunu kamuoyu ile paylaşsınlar. Bunu bütün siyasi partilerden istiyoruz. Milletvekili adaylarının siyaseti biraz kenara bırakıp, Malatya ile ilgilenmeleri gerekiyor. Bunu ben göremiyorum. Esnafımız milletvekili adayları geldiği zaman mutlaka talep ve sorunlarını anlatsınlar. Milletvekilleri artık biraz memlekete faydalı olsunlar. Malatya’da ticareti ayağa kaldırmadan, Malatya’yı bir arada tutamayız.  

Malatya’da ana gündemini deprem ve depremde yaraların sarılmasına yönelik çalışmalar olması gerektiğini, ancak seçimler nedeniyle bu durumun ikinci plana itildiğini belirten Başkan Şevket Keskin, deprem bölgesindeki esnaf ve sanatkârların Bağ-kur, vergi, sigorta, internet, elektrik ve doğalgaz ücretlerinin en az 1 yıl almaması gerektiğini söyledi. Keskin, “Çünkü benim evim yok, işyerim yok, sermayem gitmiş, herkes mağdur, nasıl ödeyeceğim” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN