Karakuş, Malatya'da Binalar Sıkıntılı Yeniden Hasar Tespiti Yapılması Gerekir

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

           CHP Malatya Battalgazi Belediye Başkan Adayı Ali Karakuş, 2023 Mayıs ayından beri yüzlerce irili ufaklı deprem meydana gelen Malatya’da yeniden hasar tespiti yapılması gerektiğini belirtti.

        CHP Malatya Battalgazi Belediye Başkan Adayı Ali Karakuş, Geçen yıl 6 Şubat depremlerinin ardından, 10 Ağustos'ta 5,3 ; 24 Ağustos'ta 5,0; 23 Kasım’da 5.2 ve 4.7 ; 1 Aralık'ta 4.8 ; 25 Ocak’ta ise  5,2 şiddetinde olmak üzere yüzlerce artçı deprem meydana geldiğini açıklayarak, “25 Ocak’ta Battalgazi merkezli 5,2 şiddetindeki depremin ardından Malatya bir kez daha deprem gerçeğiyle yüz yüze geldi.

Deprem, Elazığ, Adıyaman, Gaziantep, Kahramanmaraş gibi çevre illerden de hissedildi. Saatlerce evlerine giremeyen, sokakta ve sosyal tesislerde bekleyen Malatyalılar büyük panik yaşadı.” Dedi.

        Karakuş, “Malatya'da Mayıs 2023'ten bu yana yeni bir hasar tespit çalışması yapılmadı. Hafif ve Orta hasarlı binaların son durumu nedir bilen yok. Depremler binalara yeni hasarlar verdi mi kimse bir şey bilmiyor. Malatya’nın genelinde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından tekrar bir inceleme yapılması, hasar tespit çalışmasının ivedi bir şekilde gerçekleşmesi gerekmektedir. 

          Vatandaşların özellikle son Battalgazi merkezli 5,2 şiddetindeki deprem sonrası evlerinin tekraren hasar tesbit raporunun yapılması gerektiğini bizzat söylemekteler. Vatandaş tedirgin evlerine giremiyor“ ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN