• Haberler
  • Güncel
  • Kabine Gündemi Yoğun: Gazze, Suriye ve Ekonomide Yeni Hamleler

Kabine Gündemi Yoğun: Gazze, Suriye ve Ekonomide Yeni Hamleler

Erdoğan başkanlığındaki toplantıda, Gazze'de ateşkes sonrası süreç, Suriye'deki son durum ve enflasyonla mücadelede gelinen aşama ele alınacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yarın toplanacak Kabine’de Suriye’deki askeri ve siyasi gelişmeler, Gazze için yürütülen barış diplomasisi ile enflasyonla mücadelede atılacak yeni adımlar ele alınacağı öngörülüyor.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, 2026 yılının kritik gündem maddelerini değerlendirmek üzere yarın Beştepe’de bir araya geliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılacak toplantıda, Türkiye’nin hem sınır güvenliğini hem de bölgesel ve küresel diplomasi alanındaki rolünü yakından ilgilendiren başlıklar masaya yatırılacak.

Toplantıda, Gazze’de ateşkes sonrası sürece ilişkin planlamalar da Kabine’nin önemli başlıkları arasında yer alıyor. ABD yönetiminin açıkladığı Ulusal İdare, Yürütme ve Barış Kurulları çerçevesinde yürütülen çalışmalar detaylı biçimde ele alınacağı öngülüyor.

Ayrıca Kabine’de, enflasyonla mücadelede gelinen son aşama, para politikasının piyasalara etkileri ve yatırım, üretim ile istihdamı destekleyecek yeni düzenlemeler ele alınacağı bekleniliyor. (İLKHA)

Bakmadan Geçme

WhatsApp İhbar Hattı
05323866251
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!