İstanbul'da Malatya Kadın Kooperatifi Açıldı

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

İstanbul'da Malatya Kadın Kooperatifi Açıldı- İstanbul'da Malatya Kadın Kooperatifi'nin açılışı büyük bir coşkuyla gerçekleşti.

 Kooperatif, Mastöp Makom Genel Başkanı Nazife Özdemir, Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Dilekliler Dernek Başkanı Ali Karadoğan'ın öncülüğünde kuruldu. 


Bu önemli girişim, Malatya'daki kadınların el emeğiyle ürettiği doğal ve organik köy ürünlerini tüketicilere ulaştırmayı hedefliyor.

Mastöp Genel Merkezi'ndeki 7 kişilik kadın heyeti tarafından yönetilen bu kooperatif, Bahçelievler Belediyesi Halk Pazarı'nda bulunan Mastöp Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi'nde ürünlerini satışa sundu.Makom mastöb genel başkanı Nazife Özdemir, "Bu kooperatif, kadınlarımızın emeklerini değerli kılmak ve organik ürünleri tüketicilerle buluşturmak amacıyla kuruldu. Kadınların ekonomik hayata katılımını destekleyerek, yerel üretimi teşvik etmeyi amaçlıyoruz." dedi.

Ali Karadoğan ise, "Malatya'nın bereketli topraklarında yetişen doğal ürünlerin İstanbul'da alıcı bulması, hem kadın üreticilerimiz hem de sağlıklı beslenmek isteyen tüketiciler için büyük bir fırsat. Bu projeye destek veren herkese teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Kooperatifte, organik sebze ve meyveler, ev yapımı reçeller, doğal bal ve daha birçok köy ürünü tüketicilerin beğenisine sunuluyor. İstanbul halkı, her hafta Bahçelievler Belediyesi Halk Pazarı'nda bu lezzetli ve sağlıklı ürünlere ulaşabilecektir.

Genel Başkan Yardımcısı Ali Karadoğan, Malatya Kadın Kooperatifi, yerel üretimi destekleyen ve kadınların ekonomik özgürlüğünü artıran bir girişim olarak öne çıkıyor. Bu projeyle, hem Malatya'daki kadın üreticilere yeni bir pazar kapısı açılıyor hem de İstanbul'daki tüketicilere sağlıklı ve doğal ürünlerin olması vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN