İl Hayat Boyu Öğrenme Halk Eğitimi Planlama ve İş Birliği Toplantısı Yapıldı

Resmi, özel ve sivil toplum kuruluşları ile hayat boyu öğrenme alanında iş birliği ve koordinasyonu sağlamak, etkinlikleri birlikte planlama ve uygulamaya koymak, hizmet tekrarı ve kaynak israfını önlemek ve verimliliği arttırmak amacıyla yapılan 'İl Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyonu Toplantısı' valilik toplantı salonunda yapıldı.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Resmi, özel ve sivil toplum kuruluşları ile hayat boyu öğrenme alanında iş birliği ve koordinasyonu sağlamak, etkinlikleri birlikte planlama ve uygulamaya koymak, hizmet tekrarı ve kaynak israfını önlemek ve verimliliği arttırmak amacıyla yapılan "İl Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyonu Toplantısı" valilik toplantı salonunda yapıldı.

Vali Hulusi Şahin başkanlığında yapılan toplantıya; Yeşilyurt Kaymakamı Osman Uğurlu, Battalgazi Kaymakamı Erkan Savar, İl Milli Eğitim Müdürü Hatice Özdemir, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ebu Bekir Kayhan ve kurum müdürleri katıldı.

Vali Şahin; “7'den 70'e herkese yönelik kurs seçenekleri sunup onlara göre eğitim ortamları hazırlayalım, Hayat Boyu Öğrenme Kurslarımız herkesi kapsayan kurslar olsun, amacımız üretime katkı sağlayacak, insanımıza dokunacak işler yapmaktır” dedi.

Toplantıda; Halk Eğitim Merkezleri kurslarının sayısının çoğaltılması ve bu kurslarının kalitelerinin artırılması kararlaştırılarak bu kapsamda; Destekleme ve yetiştirme (DYK) kursları, meslek edindirme, okuma yazma ve spor kursları, yabancılar için Türkçe A-1 kursu, hobi kursları ve özel eğitime ihtiyacı olanlar için yeni kurslar açılması konuları görüşüldü.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN