Hastalarımız Ameliyat Oldukları Günü Doğum Günü Olarak Kabul Ediyor

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Gözde Akademi Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Fatih Erol, kendi çabalarıyla kilo veremeyen obezite hastalarına ameliyatı önerdiklerini ifade ederek, “Hastalarımızın birçoğu ameliyat oldukları günü doğum günleri olarak kabul ediyorlar. Hayat kaliteleri çok artıyor” dedi.

  Dünya Sağlık Örgütü ve Sağlık Bakanlığı’nın obeziteyi salgın hastalık olarak değerlendirildiğini kaydeden Erol,  “Obezite, ülkemizde bayanlarda yüzde 40, erkeklerde yüzde 21 oranında rastlanıyor. Türkiye ortalamasını baz aldığımızda yüzde 30’luk bir obezlik durumu söz konusu” diye konuştu.

  Erol, vücut kitle endeksi 40’ın üzerinde olan hastalar için ameliyat planladıklarını belirterek, şunları söyledi: “Obezite tedavisinde hastalar kendi becerileriyle; diyet, spor, egzersiz ve medikal tedaviyle kilo veremeyen hastalar, son çare olarak obezite ameliyatlarını tercih etmektedirler. Obezite ameliyatları, artık çok kısa bir sürede ve teknik imkanlar dahilinde yapılmaktadır. Güzel sonuçlar alıyoruz. Hastalarımız kilo vererek, hayata yeni bir pencereden bakmaya başlıyorlar. Hastalarımızın birçoğu ameliyat oldukları günü doğum günleri olarak kabul ediyorlar. Hayat kaliteleri çok artıyor. Uzun mesafe yürüyüşleri, giyimleri, sosyal hayata adaptasyon süreçleri çok iyi olmakla birlikte kendilerine olan özgüvenleri artmaktadır. Bunun yanında daha rahat fotoğraf çektirip, insanların içerisine de daha rahat karışmaktadırlar.”

  Tüp mide, gastrit by-pass ile şeker hastaları için bipartisyon ameliyatlarını yaptıklarını kaydeden Erol, “Bu ameliyatların hepsini kapalı yöntemle gerçekleştiriyoruz” dedi.

Yurt içi ve yurt dışından birçok hasta geldiğini aktaran Erol, “Türkiye genelinde İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya başta olmak üzere birçok ilden hastalarımız Malatya’ya geliyor. Yine ayrıca yurt dışından Almanya, Avusturya gibi birçok Avrupa ülkesinden hastalar bizi tercih ediyor. Başarılı operasyonlarla hastalarımızı taburcu ediyoruz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 3

BUNLARA DA BAKIN