Gözaltı Sayısı 46'ya Yükseldi

Mimar, Müteahhit, Mühendis, Denetim Görevlisi Ve Bina Sahibi Olmak Üzere Toplam 46 Şahıs Hakkında Malatya Cumhuriyet Başsavcılığınca Soruşturma Başlatıldı.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetinde meydana gelen iki deprem sonucu Malatya'da bulunan binalarda hasar ve yıkım oluşması ile meydana gelen ölüm ve yaralanma olayları ile ilgili sorumluluğu bulunan mimar, müteahhit, mühendis, denetim görevlisi ve bina sahibi olmak üzere toplam 46 şahıs hakkında Malatya Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı.

Bu kapsamda KOM Şube Müdürlüğü ekiplerince 19 şahıs gözaltına alındı. bunlardan 4’ü çıkartılmış oldukları adli makamlarca tutuklandı. 15 şüphelinin işlemleri ise halen devam ediyor.

Konu ile ilgili 20 şüphelinin yakalanmasına yönelik Ankara, Antalya, Çanakkale, Çorum, İstanbul, Konya ve Ordu İllerine gerekli talimatlar yazılarak, ilgili şahıslar hakkında yurt dışı yasağı tedbir kararı alındığı belirtildi. Malatya Emniyet Müdürlüğü ekipleri  tarafından 7 şüphelinin açık kimlik ve adres bilgisine yönelik çalışmalar halen devam ediyor.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN