Genç Drejanlılar Derneği Büyük Bir Coşku İle Açıldı

Genç Drejanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Bürosu Yoğun Bir Katılım ve Coşku İle Açıldı.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Malatya ve çevre illerde çok ciddi bir nüfusa sahip Bölgenin ve Türkiye'nin en büyük Aşiretlerinden biri olan  Drejan Aşireti gençleri tek çatı altında toplandı.  

Genç Drejanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Büro Açılışı 20 Kasım Pazar Günü Saat 13.00'da Battalgazi İsmetiye Mahallesi Bölük Emis Sokak Yaşar Kardeşler İş Merkezi Girişinde Açıldı.

Drejanlıların  ve  konukların yoğun  katılım sağladığı  Dernek Ofisinin açılışı öncesi  Drejan Aşireti özdeşleşmiş  davul ve zurna öncülüğünde geleneksel Tura oyunu oynandı ve halay çekildi.

Genç Drejanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin irtibat ofisinin açılışına Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yazıhan Kaymakamı Kutsal Baytak, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıltaş, Anadolu Basın Birliği Genel Başkan Vekili ve Malatya Şube Başkanı Zeki Dağ, Yeşilyurt Muhtarlar Dernek Başkanı Süleyman Şahbaz,  Büyük Birlik Partisi Genel Merkez MDK Üyesi Ercan Altunkaya, Vatanseverler Gençlik Eğitim Ve Kültür Derneği Genel Başkanı Ayşe Alpaslan, MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, Siyasi Parti Temsilcileri, STK temsilcileri, Muhtarlar ve Binlerce Aşiret Mensubu ve misafir katılım sağladı.

Açılış öncesi selamlama konuşması yapan Genç Drejanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Kurucu Başkanı Mustafa Özdoğan, ”Globalleşen dünyadan insanlar yaşam mücadeleleri ve hayat şartlarına bağlı olarak köylerden kente göç etmek zorunda kaldılar. İnsanlar bu şekilde birbirlerinden uzaklaştılar ve yabancılaştılar. Dernekler bu konuda çok önemlidir. Dernekler topluma karşılıksız hizmet veren oluşumlardır. Siyaset üstüdür, her görüşü içerisinde barındırır. Toplumun sorunlarını tarafsız bir duruşla rahatlıkla görebilen ve yeri geldiğinde savunmasını yaparak çözüme kavuşturan kuruluşlardır. Genç Drejanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak gençlerimizi çağın tüm zararlarından koruyarak onları ilime, irfana, kültüre yönlendirerek imkanı olmayana imkan, kimsesi olmayana kimse, yolda kalana yoldaş olmak umuduyla bu yola çıktık. Derneğimizin kapıları tüm Drejanlılara ve tüm gençlerimize, yolu hak ve istikameti doğru olan herkese açıktır. Amacımız aşiretimize ve özellikle gençlerimize hizmet etmektir. Gayemiz ulvi, niyetimiz hayırdır. Allah niyetimizi hayreylesin. Drejanlıların hoşgörülüğü, soframızın genişliği ve misafirperverliğimiz geçmişten beri süre gelmektedir. Selahattin Gürkan Başkanımız öğretmenliğinin ilk yıllarını Drejanımızın bir köyünde yapmıştır. Kendi ifadesiyle Drejan köyünde hiçbir zaman tek bir minderde oturmadım, tek bir yatakta uyumadım, beni el üstünde tuttular diyerek misafirperverliğimize vurguda bulunmuştur. Kendilerini Drejanlı gençlerimizin ağabeyi olarak görüyoruz. Derneğimizin açılışına gelen tüm misafirlerimize çok çok teşekkür ediyoruz. “ dedi.

YAZIHAN KAYMAKAMI KUTSAL  BAYTAK, ”YAZIHANDAN VE DREJANLILARIN ARASINDA  OLMAKTAN GERÇEKTEN ÇOK MUTLUYUM ”

Yazıhan Kaymakamı Kutsal Baytak yaptığı konuşmada, ”Bundan yaklaşık 3 ay önce Yazıhan ilçesine atandım. Atanmadan yaklaşık 1 hafta önce çoğu kanaldan beni arayanlar oldu. Arayan herkese Yazıhan nasıl bir yerdir diye sordum. İnanın hiç abartmıyorum Malatya ve Yazıhan özelinde o kadar güzel şeyler söylediler ki, gelemden önce hem Malatya’yı hem Yazıhan’ı çok sevdim. Geldim gördüm ki sizlerin misafirperverliği, gönüllerinizin güzelliği ve en önemlisi samimiyetiniz beni derinden etkiledi. Ben göreve başladığım günden itibaren kendi evimdeymiş gibi htim. Bu topraklar öyle topraklar ki, gerçekten kendi farklılıklarını dışarıya yansıtabiliyor. Ben önümüzdeki yıllarda da Drejanlılara, Yazıhan’a ve Malatya’ya hizmet edecek olmaktan büyük bir mutluluk ve gurur duyuyorum. Sizlerle aynı yolda yürüyecek olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. İyi ki Yazıhan’a gelmişim ve iyi ki sizleri tanımışım. Mustafa kardeşim 1 ay önce bizler ziyarete geldiler ve böyle bir dernek kurduklarını ifade ettiler. Biz de gençlerin bir araya gelmesi ve kendi sorunlarını ve sıkıntılarını dile getirebilmeleri ve en önemlisi Devlet ile vatandaş arasındaki bir köprü vazifesini görmeleri adına ben Mustafa kardeşime elimden gelen desteği sunmaya hazırım.” İfadelerine yer verdi.

BAŞKAN GÜRKAN,  DREJANLILARIN  BENDE  ÇÖK  ÖNEMLİ  VE  ÖZEL  BİR  YERİ  VARDIR

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, ”Drejan farklı bir aşirettir. Kişilerin olgunlaşmasında, büyüğün küçüğünü bilmesinde, gelenek göreneklerin tanınmasında Drejanıların benim kişiliğimde çok büyük etkisi vardır. Sanayi devrimi ile birlikte köyden şehre akın ve şehirdeki yerleşim arttı. Şehirdeki istihdama sahip çıkılmadığı zaman şehirde yalnızlığı getiriyor. Şehir geleneklerinden, göreneklerinden, değerlerinden kopmasına neden oluyor. Onun içindir ki bu derneklerin, hemşeri derneklerinin ve STK’ların toplum hayatında dinamizmin ve demokrasinin temel taşlarıdır. Bu anlamda böyle bir derneğin açılmasında emeği geçen tüm genç kardeşlerimi öncelikle tebrik ediyorum. Bunu önderliğini yapan Mustafa kardeşimizi canı gönülden kutluyorum. Drejanlılar devletine ve milletine bağlı olan bir aşirettir. Benim bildiğim kadarıyla 52 muhtarlığı var Malatya bölgesinde. Drejanlıların bir çatı altında toplanıyor olması, gelenek ve göreneklerine bağlı olması, iyi zamanlarda destek olmaları ve tanımaları önemli bir çatıdır. Bu çatı altında bütün ilçelerimizde Drejanlı köylerimiz vardır. Ben görev yapmam hasebi ile ve gördüğüm hoşgörü nedeniyle kendimi bir Drejanlı olarak kabul ederim. Her gittiğim yerde de Drejanlıların müstesna insanlar olduğunu dil getiririm. Ben tekrar bu derneğimizin Malatya’mıza ve Drejanlı hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından Genç Drejanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Büro Açılışı gerçekleştirildi ve ve hatıra fotoğrafları çekildi.

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • Kazım Kılınç | 23 Kasım 2022 12:08

    Genç drejanlı gençler Derneğini tebrik ederim.

BUNLARA DA BAKIN