Emniyet Teşkilatının Yeni Mezunları Yemin Etti

Vali Hulusi Şahin, Malatya Polis Eğitim Merkezi'nde (POMEM) 27. dönem eğitim programını tamamlayan 381 polis adayı için düzenlenen mezuniyet törenine katıldı.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Malatya Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Faruk Nalçacı’nın konuşmasının ardından 22 ildeki mezuniyet töreni için video konferans ile bağlanan Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş ve Marmaris’teki Orman yangını nedeniyle bölgede bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun video konferansa telefon ile bağlanarak konuşmasının akabinde Vali Hulusi Şahin törende yaptığı konuşmada, Polis Teşkilatının, suç ve suçluyla mücadelede gece gündüz, mesai mefhumu gözetmeden görev uğruna her türlü fedakârlığı yaptığını söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin bekasının önemine dikkati çeken Vali Şahin, "Bu uğurda sadece polislerimiz değil, yeri geldiğinde bu vatanın her evladı, son ocak tüttüğü müddetçe her türlü fedakârlığı gözünü kırpmadan yapacaktır. Bunu dost ve düşman da bilmelidir. Biz Malatya'dan bu mesajı herkese veriyoruz." diye konuştu.

Mezunlar arasında Türkiye'nin dört bir tarafından polis adayı bulunduğunu belirten Vali Şahin, polis adaylarına şöyle seslendi:

"Hepsi omuz omuza, beraber görev yapmaya hazırlar. Hepimiz bu yemini yaptık, sizler daha gür sesle bu yemini yapacaksınız, o da Anayasa'ya sadakattir. Cumhuriyet'in niteliklerine sonuna kadar bağlılıktır. Değerli öğrenci kardeşlerimiz bizim sadakatimiz devletedir, başka kimseye sadakat göstermeyiz. Bizim bağlılığımız kanunlaradır. Bizim amirlerimiz başta Cumhurbaşkanımız, İçişleri Bakanımız ve sıralı amirlerimizdir. Biz başka amir tanımayız. Başka ünsiyet kurmayız. Başka ünsiyet kuranların bu ülkeyi nereye götürdüğünü gördük. Şer odaklarıyla mücadele yine bizim görevimizdir, öncelikle polisimizin görevidir. Bu mücadeleyi sonuna kadar devam ettireceğiz." dedi.

Dönem birincisi Ahmet Cevizci, konuşmaların ardından yaş kütüğüne plaket çaktı.

Polis adayları, yemin ettikten sonra kep atarak mezuniyet sevinci yaşadı.

Törene, Vali Hulusi Şahin, 2.Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümg. Selami Arslan, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, Baro Başkanı Av. Onur Demez, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Ercan Altın, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, İlçe Kaymakam ve Belediye Başkanları, STK Temsilcileri ile mezunların yakınları katıldı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN