Emeklilere Verilen 7'lik Zam Kabul Edilemez Bir Rakam

PAYLAŞ

Değerli basın emekçileri;
3 ocak 2024 de açıklanan sahte tüik verilerine göre hazırlanan ve sayın cumhurbaşkanı onayı ile biz emeklilere layık görülen yüzde 37 oranındaki maaş artışını kabul etmemiz mümkün değildir burda ne hz ömerin adaleti var nede hiçbir vicdan sahibi bir insanın kabul edebileceği bir  ekmeğin paylaşımı var.
Cumhurbaşkanı bütçesi yüzde 85 asgari ücrete memur ve memur emeklisine yüzde 50  Emeklilere yüzde 37.75 hangi vicdan sahibi birileri bunu kabul edebilir. Emekliler bugün 16 milyonu aşan ve bir o kadarda eş ve çocuklarla türkiye cumhuriyetinin önemli toplumsal gruplardan biridir.
Emeklilerin yüzde 70 i açlık sınırının altında aylıkla geçinmeye çalışıyoruz. Emekliler barınma dan beslenmeye yakacaktan gıdaya eğitim masrafı faturalardan bir çok konuda ciddi sorunlar yaşıyorlar. Seçimden önce verdikleri vaatler seçimden sonra tamamen unutuldu özellikle depremzede emekliler perişan oldu oyunuzu verin sizi refaha kavuşturacağız diyenler oyu aldıktan sonra deprem bölgesindeki tüm halkı unuttular iktidarıda muhalefeti de milletvekili olanlar bir makama gelenler emeklilerin dul ve yetim aylığı alanların çaresizliğini görmediler depremzede emekliler kredi ve kredi kartını ödeyemez hale geldiler binlercesi icralık durumda ev kiralarını ödeyemiyor çocuklar okula aç gidiyor başka ildeki üniversite okuyan çocuğu olan emekli okul kaydını dondurmak zorunda kalıyor emekli ve çocukları şehirlerin yıkılması nedeniyle işsiz kaldı depremzede emeklilerin çocuklarına özellikle atamasını bekleyen üniversite mezunu gençlere bir öncelik ve kolaylık  iş imkanı sağlanmalıdır. Emekliler arasında farklı maaş bağlanması yapılmamalı. En düşük emekli maaşı asgari ücret kadar olmalıdır depremzede emeklilere bulundukları kötü şartlar nedeniyle ayrıca özellikle maddi ek destek verilmelidir sağlık sistemi çökmüş özellikle uzman doktor sağlık personeli sıkıntısı var randevulu sistem de emeklilere öncelik sağlanmalıdır emekliler için bu sistem kaldırılmalı dondurucu kış günlerinde özellikle kokteyner ve çadırda kalan vatandaş soğukla hastalıkla elektrik kesintisi çok fazla olunca çekilmez hale geldi özellikle hastası yaşlısı küçük çocuğu olanlar perişan halde birde emekliye 10.300 lira bir maaşla resmen ölmeyin sürünün diyorsunuz. İktidara  gelmeden önce hz ömerin adaletini getireceğiz kimse yatağa aç işsiz girmeyecek dediniz oyu aldınığınız emeklileri düşürdüğünüz hale bakın. Hala bu kış günü barınma sıkıntısı yaşıyoruz depremin üzerinden biryıl gecti ısrarlı talep ve isteklerimize rağmen sendikamızın hizmetleri yürüteceği uygun bir yerde kokteyner talebimiz devamlı erteleniyor emekliler sorunlarını anlatacağı biraraya gelebileceği bir adresi mekanı yok. 
İktidarı muhalefeti ile birlikte 600 milletvekili özellikle deprem bölgesinde seçilen milletvekillerin biraya gelip vatandaşın bir derdine derman olun artık sizi oralara genel başkanlarınız değil halk secip gönderdi. Sayın cumhurbaşkanımızdan ve bizi yönetenletden isteğimiz sadece insan onuruna yakışır bir hayat sürmek ve kimseye muhtaç olmadan yaşamak istiyoruz en düşük emekli maaşı açlık sınırının üstünde olmalı memura verdiğiniz zam oranı kadar artış yapılmalıdır.
Tüm emekli vatandaşlarımızı hakkını arayabilmesi için birleşik emekliler sendikası na davet ediyorum hak verilmez alınır buda ülkemizin tek yasal tanınmış sendikası ile mümkündür.
Tüm emekli vatandaşlarımıza ve kamuoyuna saygılar sunar bu adaletsiz paylaşımı kabul etmediğimizi bildiririz.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN