Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Deprem Bölgesi Malatya'da

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında; 10 Şubat’ta İl merkezini, 28 Şubat’ta ise Doğanşehir İlçemizi ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; Afet Konutları temel atma, 1.442 Konut, 250 Köy Evi ile 47 Dükkanın anahtar teslim töreni ve çeşitli programlara katılmak üzere İlimizi ziyaret etti.
Malatya Havalimanı’nda Bakanlar, Milletvekilleri, Vali Hulusi Şahin ve eşi Ebru Şahin ile il protokolü tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, karşılama akabinde Malatya’daki programlarına katılmak üzere havalimanından ayrıldı.


Büyükşehir Belediyesi önündeki alanda kendisini bekleyen vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu yıl Ramazan Ayını 6 Şubat depremleri nedeniyle buruk karşıladıklarını belirterek: “Hayatını kaybeden tüm kardeşlerime Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır, halen tedavileri devam eden yaralılarımıza ise acil şifalar diliyorum. Can kayıplarımızı geri getiremeyiz ama yıkılan evleri daha güvenli inşa edeceğiz. Şehirlerimizi en güzel haliyle yeniden ayağa kaldıracağız” dedi. 
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve protokol üyelerince, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremden etkilenen vatandaşlarımız için yapılacak olan Afet Konutlarının temeli İl Müftüsü Şahin Yıldırım tarafından yapılan duanın ardından atıldı. Yapımı tamamlanan 1.442 Konut, 250 Köy Evi ile 47 Dükkanın anahtarları hak sahiplerine teslim edildi.

  Son olarak İnönü Üniversitesi’nin karşısında kurulan Teknokent Konteyner Kentte depremzede aileler, Şehit ve Gazi Dernekleri Başkan ve üyeleri ile iş adamları, STK temsilcileri ve kanaat önderlerinin katılımıyla gerçekleştirilen iftar programına katılan  Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Deprem bölgesinde 100 bine yakın konutun inşa sürecini başlatmış olduk. Hedefimiz toplam 650 bin konutu yaparak hak sahiplerine teslim etmektir. Malatya'da 70 bin konut inşa edeceğiz” dedi.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN