Çocuk Kitapları Festivali Düzenlendi

Yeşilyurt Belediye Başkanlığınca, Yeşilyurt Kaymakamlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün katkılarıyla Malatya Park AVM otopark alanında Çocuk Kitapları Festivali düzenlendi.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Programa; Vali Hulusi Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Kaymakamı Osman Uğurlu, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, İl Müftüsü Veysel Işıldar, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Festivalde konuşan Vali Şahin; “Bugün 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı hepinizin Cumhuriyet Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum. Bu sabah katılımın çok yüksek olduğu, çok güzel bir etkinlik gerçekleştirdik. Çoğunlukla çocuklarımız katılım sağladı. Cumhuriyetin geleceği adına bizi ümitlendiren bir tablo vardı. Bu etkinliklerin bir parçası olarak bugün Yeşilyurt Belediyemizin öncülüğünde, Yeşilyurt Kaymakamlığımızın katkıları ile çok güzel bir çocuk kitapları şenliğinin startını veriyoruz. Bu etkinlik Cumhuriyet Bayramına çok yakıştı” ifadelerini kullandı.

Türkiye'de herkesin kitabı, öğrenmeyi, okumayı, ilmi gündemine almadığını belirten Vali Şahin; “Malatya bunu başarabilen illerden biri ve başarılı bir kitap fuarı geleneğine oturtmuş bir ilimizdir” dedi.

Genel kitap fuarlarının dışında konsept fuarlara yönelmemiz gerektiğine dikkat çeken Vali Şahin; “Çocuk kitapları fuarı bu açıdan çok değerli. Çocuklarımıza okuma alışkanlığı verirsek, daha sonralarda çocuklarımızın eğitim hayatıyla ilgili, ahlak öğretimi ile ilgili hiçbir sorun yaşamayız. Yeter ki okumayı okuma sevgisini çocuklarımıza öğretelim. Bu kitap fuarının Malatya’mızda çocuklarımızın özellikle kitap okuma alışkanlığının geliştirilmesinde çok büyük faydası olacağını düşünüyorum. Tüm Malatya halkına kitap fuarına çocuklarıyla birlikte gelip, kitap almaları tavsiyesinde bulunuyorum. Kitap okuyan çocuktan hiçbir zaman zarar gelmez. Kitap okuyan çocuk geleceğin irfan sahibi entellektüel insanları olarak yetişir. Hangi işi yaparsa yapsın iyi yapar. Doğru bir karakter sahibi olur. O açıdan bu çağlar çok önemli çocuklarımıza kitap sevgisini, kitap okuma alışkanlığını küçük yaşlarda sağlayalım” diyerek sözlerini tamamladı.

İl Müftüsü Veysel Işıldar’ın yaptığı duanın ardından protokol üyelerince kurdele kesilerek festival açılışı yapıldı.

29 Ekim - 06 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek olan 30’dan fazla yayınevinin katılacağı ve çocukların yazarlarla söyleşi imkanı bulacağı festivalde; Animasyon, Sinema, Tiyatro, Sihirbaz ve Sirk Gösterileri, Konserler ve çocuk şenlikleri düzenlenecek.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN