Berk, 14 Mart Tıp Bayramı Kutlu Olsun

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

14 Mart 1919’da Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane öğrencilerinin vatanımızın işgaline karşı çıkmaları işle başlayan bu müstesna günün 104. yıl dönümünü gururla kutlamaktayız.

Her zaman olduğu gibi deprem felaketinde de büyük bir sorumluluk üstelenerek, görevlerini en iyi şekilde yerine getirmek için ailesini ve yakınlarını bırakarak gece-gündüz demeden büyük gayret sarf eden tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutluyorum. 

Deprem felaketinden bugüne kadar başta hekimlerimiz ve tüm sağlık çalışanlarımızın cansiperane çabalarıyla depremden etkilenen vatandaşlarımızın tedavisi için var gücümüzle çalıştık. Olağanüstü durumlarda olağanüstü mücadeleliyle sürekli görevinin başında olan sağlık çalışanlarımıza ne kadar teşekkür etsek azdır. Onlar bu mücadeleyi kendi sağlıklarını ve yaşamlarını büyük tehlike altında olduğunu bilerek toplum sağlığını korumak için gerçekleştirmektedir. Halkımızın, böyle zorlu bir dönemde, büyük bir fedakarlıkla görevlerini icra eden hekimler ve sağlık profesyonellerine karşı empati kurarak daha duyarlı olması gerekmektedir. 

Ayrıca yakın bir süre önce geçirdiğimiz Pandemi döneminde de en ön safta mücadele verdik, çok sayıda meslektaşımızı kaybettik. Bu vesileyle Pandemi döneminde kaybettiğimiz sağlık çalışanlarını rahmetle ve minnetle yâd ediyorum.

Her türlü olumsuzluk karşısında bile mesleğini yapmak için büyük çaba sarf eden hekimlerimize ve sağlık çalışanlarımıza 14 Mart Tıp Bayramı vesilesiyle bir kez daha minnet ve şükranlarımı sunuyor, depremde hayatını kaybeden sağlık çalışanlarımıza ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. 

Dr. Öğr. Üyesi Erhan BERK
Malatya İl Sağlık Müdürü

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN