Başkan Uğur Bulut'tan 10. Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

'10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü', 4 Ocak 1961’de basın çalışanlarına bazı haklar ve yasal güvence sağlayan '212 sayılı kanun' adlı düzenlemenin Resmi Gazetede yayınlanış tarihidir. 

Gazetecilik mesleği zor şartlarda altında fedakârlık içeresindeyürütülen kutsal meslekler arasındadır. 

Ülke ve dünya gündemini Biz vatandaşlara en hızlı ve en doğru şekilde haber almamızı sağlamaktadırlar.

Tabiki bizler bu haberler bize ulaşana kadar asıl mutfağında çalışan gazeteciler o haberleri hangi şartlar altındahazırladıklarını çoğu zaman bilmeden sadece okuyup izliyoruz. İzlerken çoğu zaman sadece habere odaklanıyoruz. Haberi yapan gazeteci arkadaşımız kimdir nasıl, ne şekilde veya hangi şartlar altında bu haberi bize üleştirdiğinidüşünmeyiz. 

Çoğu zaman eşlerinden çocuklarına zaman ayıramazlar. Onlar için önemli gün düğün bayram hatta ve hatta kendilerine ait olan 10 ocak çalışan gazeteciler gününde bile kutlama mesajları düzenlenen programları haber yaparak geçirirler. Kimi zaman eleştirilerin odağı olurlar. Kimi zaman bir teşekkür bile zor alırlar. Yasal hukuksal maddi manevi zorluklar celselerde görevlerini en iyi şekilde yapmaktan asla kaçınmazlar.

Akıl işi olmayan gönül işi olan aşk ile yapılması gereken bir meslek. 

Liderimiz "Muhsin Yazıcıoğlu ile helikopterde düştük “diyerek hem son haberine imza atan, mesleki anlamda da örnek alınması gereken Gazeteci İsmail Güneşi ve görevi başında hayatını kaybeden tüm gazeteci kardeşlerimizdeRahmetle ve Minnetle anıyorum. 

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüz Kutlu Olsun. 

 

Uğur BULUT 

Büyük Birlik Partisi

Genel Başkan Yardımcısı

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • Hüseyin | 10 Ocak 2023 20:08

    Tarafsız kimsenin değil halkın sesi olan gazetecilere ihtiyaç var

BUNLARA DA BAKIN