Başkan Gürkan, Algı Oluşturmaya Çalışan Provakatörler Var

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

 

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan,ER TV 'de Hülya Kaya'nın proğramına konuk oldu.

Algı Oluşturmaya çalışan bazı provakatörlerin olduğunu açıklayan Başkan Gürkan, "Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, bu şehre karşı sorumluluklarının bulunduğunu belirterek, şehrin kısa süre içerisinde yeniden ayağa kaldırılmasını sağlayacaklarını söyledi. Başkan Gürkan;” Bizim bu topluma karşı farzıayn görevlerimiz var. Bu görevi en güzel şekilde yerine getirmekle biz mükellefiz. Bütün hemşerilerime seslenmek istiyorum. Şu dönemde il dışına gidenler biraz daha kalsınlar.  Ama önümüzdeki süreçte Malatya daha güçlü bir şekilde ayağa kaldıracağız.” Dedi.


Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, ER TV’de yayınlanan Hülya Kaya İle güne Bakış programının konuğu oldu.

Malatya ile ilgili son durumu değerlendiren Başkan Gürkan, şehrin bir an önce normalleşmesi için zamanın kalmadığını söyledi.

Vatandaşların kısa süre içerisinde çadır ve konteynerlerden kurtulacağını ifade eden Başkan Gürkan, ”Depremle birlikte vatandaşın acil barınma ihtiyacı doldu. Kamu kuruluşları, yaşam merkezleri, yaşam alanları, akabinde çadırlar, konteynerler ve sonrasında kalıcı konutlar. Çadırlar verildi, konteynerler yapılıyor, kalıcı konutlara başlandı. Kalıcı konutlar TOKİ vasıtasıyla şehrin güneyini çevreleyecek şekilde sert zeminlere yapılıyor. İnşallah bunlar en kısa zamanda yapılarak vatandaşımızın konteyner ve çadırlardan kurtulmasına gayret edeceğiz.” Dedi.

Malatya’da gerçekleşen tarihsel olayları anımsatan Başkan Gürkan, şehrin yeniden küllerinden doğacağını vurgulayarak; ”Malatyalı hemşerilerim hiç mahsun olmasın. Bu şehir milattan önce 7 bin yıllarında Cafethöğük’te bugün ki Ağılyazı dediğimiz bölgede sel ile Arslantepe’nin bulunduğu yere gitti. Orada deprem ile birlikte EskiMalatya’nın bulunduğu yere gitti. 1839’de Kavalalı isyanı ile birlikte şu gün ki Malatya’ya geldi.  Malatya tarihiyle, kültürüyle, coğrafyasıyla ve tarım alanlarıyla ve kendisine has güneşin altın yumurtası kayısısıyla özel bir şehirdir. Devlet kurmuş bir şehirdir. Dünyadaki ilk devleti kurmuş bir şehirdir. Anadolu’yu Anayurt yapan şehirdir. Burada geçmişte yaşamış ve günümüzde yaşayan insanların da mükelleflikleri ve sorumlulukları vardır. Bizim bu topluma karşı farzıayn görevlerimiz var. Bu görevi en güzel şekilde yerine getirmekle biz mükellefiz. Bütün hemşerilerime seslenmek istiyorum. Şu dönemde il dışına gidenler biraz daha kalsınlar.  Ama önümüzdeki süreçte Malatya daha güçlü bir şekilde ayağa kaldıracağız. Buranın demografik yapısını bozmadan, sosyal dokusunu bozmadan, buranın beleğini, hafızasını, kimliğini yitirmeden, omurgasına zarar vermeden eski küllerinden dirilecek.” Sözlerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN