Başkan Günata'dan Birlik ve Beraberlik Mesajı

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Günata Milletin Devlete, Devletin Millete Sarılacağı Gün Bugündür.


Türk Ocakları Malatya Şube Başkanı Nadir Günata Deprem hadisesinden herkesin ders çıkarması gerektiğini belirterek' Devlet millet beraberliğinin geleceğimizi de yönlendireceği nesillere örnek olunacak gayretleri göstermek boynumuzun borcudur' dedi.

   
Günata Milletin Devlete, Devletin Millete Sarılacağı Gün Bugündür

Türk Ocakları Malatya Şube Başkanı Nadir Günata Deprem hadisesinden herkesin ders çıkarması gerektiğini belirterek” Devlet millet beraberliğinin geleceğimizi de yönlendireceği nesillere örnek olunacak gayretleri göstermek boynumuzun borcudur” dedi.

         Türk Ocağı Malatya Şube Reisi Nadir Günata yaptığı açıklamasında; 

Çamlıca haber içi
Kıymetli dostlar;

        Yaşanan ve yaşadığımız tarihin en acılı ve şiddetli olayı Deprem felaketinin ilk günlerindeki yardımlaşma heyecanını zamana yaymak gerektiğini ilgillerle ilk başta paylaşmış bir müddet sonra bu heyecanın eskisi gibi olma ihtimalinin zayıflayacağını bu yüzden hayırsever iş adamlarıyla irtibata geçip daha koordineli ve uzun zamana yayılması gerektiğini acizane dikkat çekmek istemiştim.

           Yine de düşüncelerimi ifade etmek istiyorum. Çok şükür ilk günlerdeki gibi değiliz şimdi daha akılcı, daha planlı ve daha hesaplı değerlendirmelerle Hem Devletimizin yapacağı hususen barınma yerlerini hızlandırırken hayırseverlerin de günlük gıda giyecek, yiyecek ve benzeri ihtiyaçları karşılamak üzere isim, isim belirleyerek neler nereye  gerekli olduğunu  belirterek daha düzenli hale getirilebilir.

          Bu ızdırap anlaşılıyor ki uzun zamana yayılacak. Yıkılan evler, yuvalar, birikimler ve acılar gün geçtikçe insanların yüreğine oturacak, parçalayacak. Bu acıların içinde önce güvenli barınma yerleri ve beraberinde günlük ihtiyaçlarını giderici hizmetler daha sonra ne yaparız, ne yapılabilir.

          Uzmanların, bilim adamlarının bilgileri ışığında yeni bir çalışma ve yeni yerleşim yerlerinin oluşumunda mutlak onların bilgisine başvurarak kalıcı yeni bir yapılaşmaya gitmek gerekir.

            O zaman hepimiz önümüzü görür geleceğimizi de planlarız. Ehliyetli değil ehil adamlara ihtiyacımız vardır.

        Hepimiz kederliyiz, üzgünüz, ailede kaybettiklerimiz, kaybedilen kardeşlerimiz, evimiz, barkımız bunların hepsi doğru ve gerçek ama yeni baştan ayağa kalkmak ve topluma bir nefes vermek için Devlet millet beraberliğinin geleceğimizi de yönlendireceği nesillere örnek olunacak gayretleri göstermek boynumuzun borcudur.

             Çok şükür ayaktayız ve hayattayız yeni baştan başlar daha iyisini yaparız inşallah yeter ki ümidimizi kaybetmeyelim. Milletin Devlete, Devletin millete sarılacağı gün bugündür yarın çok geç olabilir.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN