Av. Özcan Çetin Aday Adaylığını Açıkladı

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Bölgemiz yüzyıllardır eşine nadir rastlanan büyük bir afetle karşı karşıya kalmıştır.  Maalesef Malatya’mız bu süreçten en çok etkilenen şehirler arasındadır. Nice canlarımız enkaz altında kaldı. Yıkılan sadece binalarımız değildi. Hatıralarımız, birikimlerimiz, umutlarımız ve hayallerimiz de aynı şiddette sarsıldı ve yıkıldı. Anadolu’nun kadim şehirleri büyük yaralar aldı. Allah bir daha bu acıları göstermesin.

Bu büyük afetle Malatya’mızın, en fazla yıkılan şehirler arasında olduğu bir gerçektir.  Bir başka gerçeklik daha vardır ki oda yıkılan şehirler arasında en hızlı toparlanacak ve ayağa kalkacak şehir de yine Malatya’mızdır. Organize Sanayi bölgesi şehrin batı kanadında çok şükür ayaktadır. Yeni Kaysı Merkezi de şehrin doğu kanadında yeni inşa edilmiş bir halde yine ayaktadır. İşte bugün her şeye rağmen bu iki kanadı hareket ettirerek bu şehri ayağa kaldırmak mümkündür. Bunu mümkün kılacak olanda umutlarımız olup, bu umutlarımızı besleyecek olansa siyasiler, yönetici kadroları ve sivil inisiyatiftir. 

Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere Merkezi Hükümetimiz bu hususta depremin daha ilk gününden itibaren önemli adımlar atmış ve atmaya da devam edecektir. Yaşanmış olan bu felaket gündemlerimizive hedeflerimizi değiştirdiği gibi bu yeni hedeflere hizmet edecek siyasetçi profilini de değiştirmiştir. Malatya’mız açısından zaruretler artık birinci önceliktir. Hedef ise yeniden yapılanmadır. 

Bu şehrin yerel dinamikleri ile merkezi hükümet arasında köprü olacak temsilcilerin belirleneceği bir seçim sürecinin arifesindeyiz.Malatya’mızın yeni önceliklerine katkı sağlama sorumluluk ve bilinciyle; fiziki, ekonomik ve kültürel kalkınmasına bilgi ve tecrübemizi aktarma adına kurucusu ve yöneticisi olduğum AkParti’ye 28. Dönem Milletvekili aday adaylık başvurumu yapmış bulunuyorum. 

Şairin dediği gibi;

Beydağ’ının başı kardır borandır

Bizi böyle eden derttir, veremdir

Yaz Bahar gelince Mevla’m kerimdir…

Umutlarımızı kaybetmeyelim. Gün bu şehre sahip çıkma günüdür. Gün birlik ve beraberlik günüdür. Hepinizi en kalbi duygularımla selamlıyor ve saygılarımı sunuyorum.

​       Av. Özcan ÇETİN 

ÖZGEÇMİŞ 

*10.04.1974 doğumluyum. 

*Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni 1998 yılında bitirdim. 

*2000 yılında serbest avukatlık mesleğine başladım. 

*2001 yılında AK Parti Kurucu İlçe Başkanlığı ile siyasete atıldım ve iki dönem ilçe başkanlığı yaptım.

*2006 yılında Ak Parti Malatya İl Seçim İşleri Başkanı olarak görev aldım ve 2 dönem bu görevi sürdürdüm.

*Bir dönem de Malatya İl Disiplin Kurulu Üyeliği’nde bulundum.

*2009-2011 yılları arasında Malatya Barosu Yönetim kurulu üyeliği görevini yürüttüm. 

*Bazı yerel gazetelerde köşe yazarlığı yaptım. Malatya Vuslat TV’de yaklaşık 2 yıl süren ‘Sarp Yokuş’ isimli program sunuculuğu yaptım. 

*Ulusal ölçekli sempozyumlarda moderatörlük ve katılımcı olarak yer aldım.  

*Malatya MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyeliği, Ak Parti’yi temsilen Malatya İl İnsan Hakları Kurulu üyeliği yaptım.

*BİLSAM Yayınlarından çıkan “Yusuf’un Kokusu” adlı bir Naat kitabım mevcuttur. 

*İnönü Üniversitesi Felsefe Bölümünde Yüksek Lisans öğrencisiyim.

*Halen Malatya’da avukatlık mesleğini icra etmekteyim.  

*Evli ve 1 çocuk babasıyım.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN