Yeşilyurt Belediyesi Eğitim Yatırımlarını TRT Gap Radyo'da Anlattı
Yeşilyurt Belediyesi Eğitim Yatırımlarını TRT Gap Radyo'da Anlattı
Yeşilyurt Belediyesi'nin, 2025 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre ilk 2000'e giren öğrencilere maddi destek sağlamak amacıyla hayata geçirdiği 'Eğitime Destek' projesi için başvuru süreci tamamlandı. Yapılan değerlendirmeler sonucunda, başvuru kriterlerini karşılayan 31 öğrenciye nakdi destek sağlanacak.
Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit'in talimatıyla, Yeşilyurt Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde hayata geçirilen 'Eğitime Destek' projesi kapsamında başvurular 10 Eylül'de sona erdi. Proje çerçevesinde, Türkiye genelinde YKS sıralamasında ilk 1000'e giren öğrencilere 10.000 TL, 1000 ile 2000 arasında yer alan öğrencilere ise 5.000 TL nakdi destek sağlanacak.
Yapılan başvurularda 'Yeşilyurt'ta ikamet ediyor olması ve son 6 ay içinde ikamet adresini değiştirmemiş olması, 2025 YKS sonuçlarına göre ilk kez bir yükseköğretim programına yerleşmiş olması ve YKS'de derece yaptığı alanda bir bölüme yerleşmiş olması gerekiyor' kriterlerine uygun görülen 31 öğrenci, nakdi destekten yararlanma hakkını elde etti. İlerleyen günlerde yapılacak bir programla öğrencilere para ödülleri takdim edilecek.
Eğitime yönelik yatırımlarını sürdüren ve gençlerin akademik ile sosyal gelişimlerine katkı sağlamayı hedefleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, 2025 Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda Türkiye genelinde ilk 2000'e giren öğrencilerin eğitim hayatlarına destek olmayı ve elde ettikleri başarıyı taçlandırmayı amaçladıklarını ifade etti.
Eğitime yapılan her yatırımın geleceğe yapılan en büyük yatırım olarak gördüklerini ifade eden Başkan Geçit, '2025 Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda Türkiye genelinde ilk 2000 içerisine giren öğrencilerimizin bu başarısı hepimizi gururlandırmıştır. Bu destek, öğrencilerimizin daha rahat koşullarda eğitimlerine devam etmelerine vesile olacaktır. Geleceğimizin teminatı olan evlatlarımızın yanında olmak, onların eğitim yolculuğuna katkı sunmak bizim en önemli sorumluluklarımızdan biridir. Yeşilyurt Belediyesi olarak, ilk 2000'e girme başarısı gösteren öğrencilerimize yönelik hayata geçirdiğimiz 'Eğitime Destek' projesine gösterilen ilgi bizleri mutlu etti. Yapılan başvurularda belirlenen kriterleri karşılayan 31 öğrencimize para ödüllerini takdim edeceğiz. Buradaki temel amacımız; öğrencilerimizin eğitim hayatına daha rahat, daha güçlü bir şekilde devam etmesine katkı sunmaktır. Biz biliyoruz ki; öğrencilerimiz ne kadar güçlü bir eğitim alırsa, ülkemiz de o kadar güçlü ve aydınlık bir geleceğe sahip olacaktır. Öğrencilerimizin ettiği bu başarı daha nice gencimize ilham olacak ve yeni başarı hikyelerinin yolunu mutlaka açacaktır. Belediye olarak öğrencilerimizin eğitim yolculuğunda yanında olmaya devam edeceğiz.' diye konuştu.
Başkan Geçit, TRT Gap Radyo'da Eğitim Yatırımlarını Anlattı
TRT Gap Radyo'da yayınlanan 'Hayatın İçinden' adlı programa katılan Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, Yükseköğretim Kurumları Sınavında başarılı olan öğrencileri ödüllendirmek amacıyla hayata geçen 'Eğitime Destek' projesinin yanı sıra Yeşilyurt İlçesinde hayata geçirdikleri eğitime destek hizmetleri ve geleceğe dönük yatırımlar hakkında bilgiler aktardı.