- ATTİLA -

TÜM YAZILARI SON GÜNCELLEME: 20 Aralık 2021 11:34

Her milletin kendi kültürü, o milletin yaşaması için esastır. Bir milletin tarihte yaşamasını sürdürmesi için, kendi kültür esaslarını yaşatması şarttır. Attila da Türk kültürüne ve yaşamına hizmet etmiş , Batı Hun İmparatorudur.

Attila Muncur'un oğlu olup, (434-453) yılları arasında hüküm sürmüştür.

Batı Hunlarının kafkas kavimlerinden olduğu, bazı tarihçilere göre de Asya Hunlarının torunları olduğu belirtilmektedir.

Hunlar batı ve doğu Gotları yenerek, Alan ülkesini alarak, Volga kıyılarına kadar olan bölgede hakimiyetlerini sürdürmüşlerdir.

Hunların içine Germenler gibi kavimler karışmışsa da

hanedan sülalesinin Türk olduğu ve Türkçe konuştukları tarihçilerce belirtilmiştir.

Batı Hun İmparatorluğu 'nun başına Attila' nın geçmesiyle , Hunlar batı Asya ve orta Avrupa'ya hakim olmuşlardır.

Attila 445 yılında Balkan seferine çıkmış, ve Bizans'ın başkenti yakınlarına kadar gelmiştir. Bu sırada Bizans İmparatoru Theodosios , Attila'ya elçiler göndererek, onun bütün isteklerini kabul ederek anlaşma imzalamıştır.

Attila, Batı Roma kralı Valentinius' un kız kardeşi Honoria ile nişanlanmıştır. Attila bunu bahane ederek, nişanlısıyla ilgili hak istedi. Roma Kralı vermeyince Attila 100.000 kişilik ordusu ile Roma üzerine yürüdü. Roma Kralı bu sefer Papa Leo 'yu araya koyarak , Attila'dan özür dileyerek ve onun bütün şartlarını kabul ederek onun Roma'ya girmesini engellemiştir. Attila Roma'ya girmeden İtalya' dan çekilmeye başlamıştır. Ancak Attila 2.bir İtalya -Roma seferini düşünse de bunu gerekleştirmeye fırsat bulamadan dönüşte zivaf gecesinde iç kanamadan 453 yılında vefat etmiştir.

Hun İmparatoru Attila hakkında bir çok ülkede operalar, besteler yapıldığı gibi bir çok kahramanlık ve adalet hikayeleri dergilerde yer almıştır .

Bir milletin yaşaması için gelecek nesillerin kütürlerini incelemeleri ve yaşatmaları gerekmektedir.

Saygılarımla.

SON 5 YAZISI

Kıbrıs Barış Harekatı

06 Ağustos 2022 00:59

OKU

Kurban Bayramı

06 Temmuz 2022 14:58

OKU

Fatih Sultan Mehmet 

06 Haziran 2022 01:49

OKU

Yıldırım Bayezit İle Timur’un Savaşı

05 Şubat 2022 19:12

OKU

- ATTİLA -

20 Aralık 2021 11:34

OKU