Vergiler Herkesin Kamburu Oldu

Hekimhan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Gökhan Aydıner, 'Vergiler herkesin kamburu oldu. Küçük esnaf arkasında birikmiş bir parası yoksa kilidi vurup gidecek' dedi.

İYİ Parti Malatya İl Başkanı Serdar Yıldız, beraberinde İl Teşkilat Başkanı Kaan Peksezer, İl sekreteri Altuğ Gürkan Demir ve diğer yönetim kurulu üyeleriyle Hekimhan'ı ziyaret etti. İlk ziyaret parti binasına, ikinci ziyaret Hekimhan ilçe başkanı Alirıza Çoban'ın evine, üçüncü ziyaret Hekimhan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Gökhan Aydıner'e yapıldı.

Yıldız'ın ilk ziyareti parti binasına oldu. Partililerle sohbet eden Yıldız, Hekimhan'ın sorunlarını dinleyerek görüş alışverişinde bulundu.

GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ
Başkan Yıldız ikinci ziyaretini bir süredir tedavi gören İYİ Parti Hekimhan ilçe başkanı Alirıza Çoban'ın evine yaptı. Çoban'a geçmiş olsun dileklerinde bulunan Yıldız, 'Alirıza abimizin partimize çok fazla emeği var. Sürekli olarak danıştığımız bir abimiz. İnşallah tez zamanda iyileşip tekrar aramıza dönecek. Hekimhan'ın Alirıza abimize ihtiyacı var' dedi.

İYİ Parti Hekimhan ilçe başkanı Alirıza Çoban, Serdar Yıldız'a ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, 'Serdar başkanım tedavi sürecimde sürekli arayı sordu hep ilgilendi. Kendisiyle çalışmaktan dolayı çok mutluyum. İnşallah daha uzun zaman birlikte çalışmak nasip olur' ifadelerini kullandı.

Daha sonra teşkilat üyeleri Hekimhan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Gökhan Aydıner'i ziyaret etti.

VERGİLER HERKESİN KAMBURU OLDU
Vergilerin herkesin kamburu olduğunu söyleyen Gökhan Aydıner, 'Nakliyeci esnafımız var çoğunlukla kredileri onlara veriyoruz. Nakliyeci nakit ödüyor. Çarşı esnafı biraz daha yavaş ödüyor çünkü bizim buarada veresiye verme alışkanlığı var. O da yavaş birikiyor. Esnafın en büyük sıkıntısı; vergiler. Ha bire vergi üzerine vergi. Nakliyecilere Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTS) dediğimiz şeyi çıkardılar. Onu göstermeden bir petrolden bir şey alamazsın. Bu UTS'nin açıklaması aldığın paranın hepsini devlete vereceksin. Hepsini vergiye verince nakliyeciye bir şey kalmıyor, öbürüne de bir şey kalmıyor. Vergiler herkesin kamburu oldu. Vergi açılımını yapsan tahakkuk fişine sığmıyor. Hepsi birbirinin içinde. Vergiden başka bir sıkıntı yok' ifadelerini kullandı.
ÜÇ HARFLİ MARKETLER KÜÇÜK ESNAFI BİTİRDİ
Küçük esnafın günden güne yok olduğunu vurgulayan Aydıner, 'Deprem bizim Hekimhan merkezi çok fazla etkilemedi. Hatta çok fazla göç aldık. Depremden sonra 100 esnaf daha yer açtı. 600 esnafımız var. Ancak çarşı merkezinde şimdi bir belirsizlik var. Çarşı merkezi rezerv alanı ilan edildi. Esnafımızı alacak işyerleri yeterli değil. Küçük esnaf da üç harfli marketlerin yanında ezilip duruyor. Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şevket Keskin geldi, 'Bir çözümümüz yok' diyor küçük esnaf arkasında birikmiş bir parası yoksa kilidi vurup gidecek. Yani kimsenin yapacak bir şeyi yok diyor. Bence bu hükümetin gitmesi gerek' şeklinde konuştu.

AFETİ UNUTTURMA PEŞİNDELER
Donun bilerek unutturulduğunu vurgulayan Yıldız, 'İYİ Parti Malatya İl Başkanı Serdar Yıldız, 'Esnaf ziyaretinde bulunduk. Esnafımız kayısının, cevizin yanması nedeniyle çok endişeli. Hepsi dondan sonra yapılacağı söylenen yardımların yapılmayacağını ya da verilmeyeceğini düşünüyor. Haklılar, 20 günden fazla oldu afeti unutturma peşindeler. Malatya esnafının durumu içler acısı. Vatandaşın durumu daha kötü. Vatandaş zamlara tepki göstermiyor hatta vatandaş zamma alıştı. Orta direk diye bir şey yok. Zenginin vergisi siliniyor, esnafa da en küçük borçtan haciz geliyor' dedi.

100 KİŞİDEN 13'Ü MALATYALI
Depremden sonra Malatya'dan gidenleri ilimize getirmek için projeler başlatılması gerektiğini söyleyen Başkan Yıldız, 'Depremden sonra da Malatyalı hemşerilerimiz şehirden göçtü. Malatya'da kalan sanayici Malatya'da umut görmeyip mallarını dışarıya taşımak istiyorlar. STK'lar herkes elini taşın altına koymalı Malatya için son noktadayız. Malatya'yı kurtardık kurtardık yoksa Malatya mega köy haline gelecek. İçinde Malatyalının olmadığı veya yaşamadığı kent haline geleceğiz. İlçe merkezlerinde bu konuyla ilgili çok bir sıkıntı yok. Hekimhanlılar burada. Ama Malatya merkezde Malatyalı kalmadı. Kendi kentimizde yabancı durumuna düştük. Malatya'da Malatyalı oranı yüzde 13. Malatya; Adıyaman, Baskil Palu'dan çok fazla göç almış; 270 bin Adıyamanlı yaşıyormuş. Malatya her geçen gün kan kaybediyor. Depremde Malatya'dan gidenleri Malatya'ya getirmek için projeler başlatılması gerekiyor' ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme