Saadet Partisi'nden ABB'ye 10 Ocak Ziyareti

Paşahan ve beraberindeki heyet, ABB Malatya Şube Başkanı Zeki Dağ ile bir araya gelerek, yerel basının desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

Saadet Partisi Malatya İl Başkanı Paşahan ve beraberindeki heyet, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Anadolu Basın Birliği (ABB) Malatya Şube Başkanlığı'nı ziyaret etti. Ziyarette, basın emekçilerinin yaşadığı sorunlar ile Malatya'nın deprem sonrası süreçte karşı karşıya kaldığı karmaşa ve belirsizlikler ele alındı.

Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette konuşan İl Başkanı Paşahan, basının toplumun doğru bilgilendirilmesi açısından vazgeçilmez bir görev üstlendiğini belirterek, özellikle yerel basının şehirlerin hafızası ve sesi olduğunu ifade etti. Deprem sonrası Malatya'da yaşanan sorunların kamuoyuna aktarılmasında yerel basının büyük bir sorumluluk üstlendiğini dile getiren Paşahan, basın mensuplarının zor şartlar altında görev yaptığını söyledi.

Paşahan, 'Yerel basın, halkın sesi olmasının yanı sıra yöneticilerle vatandaş arasında köprü görevi görmektedir. Malatya gibi büyük bir afet yaşamış şehirlerde bu görev daha da önem kazanmıştır. Ancak basın emekçilerimiz hem ekonomik hem de mesleki anlamda ciddi sıkıntılar yaşamaktadır. Yerel basının mutlaka desteklenmesi gerekiyor. Bu destek, basının daha güçlü ve daha özgür şekilde görev yapabilmesi için şarttır' dedi.

Deprem sonrası şehirde yaşanan keşmekeşliğin, planlama eksikliği ve iletişim sorunlarının basın aracılığıyla görünür hale geldiğini ifade eden Paşahan, Malatya'nın yeniden ayağa kalkma sürecinde basın, siyaset ve sivil toplumun birlikte hareket etmesi gerektiğini vurguladı.

Anadolu Basın Birliği Malatya Şube Başkanı Zeki Dağ ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nün hatırlanmasının basın mensupları için büyük bir moral kaynağı olduğunu söyledi. Dağ, 'Basın emekçileri, özellikle deprem sürecinde büyük fedakrlıklar gösterdi. Kendi sorunlarını bir kenara bırakarak halkı bilgilendirmek için gece gündüz çalıştılar. Bu anlamlı günde yapılan ziyaret, bizler için çok kıymetlidir' diye konuştu.

Zeki Dağ, yerel basının ayakta kalabilmesi için desteklenmesinin kaçınılmaz olduğunu belirterek, artan maliyetler ve azalan gelirler karşısında birçok yerel basın kuruluşunun zor günler geçirdiğini ifade etti. Yerel medyanın güçlendirilmesinin, demokrasinin güçlenmesi anlamına geldiğini vurguladı.

Ziyaret sırasında karşılıklı görüş alışverişinde bulunulurken, Malatya'nın yeniden yapılanma sürecinde basının üstlendiği rolün önemi bir kez daha ortaya konuldu. Program, günün anısına çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi. Saadet Partisi heyeti, tüm basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlayarak çalışmalarında başarılar diledi.

Bakmadan Geçme