Makinist yaralandı, tedavisi hastanede sürüyor
Makinist yaralandı, tedavisi hastanede sürüyor
Malatya'nın Hekimhan ilçesi Hasançelebi Mahallesi yakınlarında iki yük treninin çarpışması sonucu tren kazası meydana geldi.
Malatya Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, 10 Eylül 2025 Çarşamba günü saat 11.25 sıralarında özel bir şirkete ait demir cevheri yüklü tren ile Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'na (TCDD) ait akaryakıt (mazot) yüklü tren, demiryolu hattında çarpıştı.
Kaza neticesinde TCDD'ye bağlı trenin makinisti hafif yaralandı. Yaralı personelin hayati tehlikesinin bulunmadığı ve tedavisinin hastanede sürdüğü belirtildi.
Çarpışma sonucu akaryakıt taşıyan trenin bir vagonu devrilirken, yaklaşık 50 ton mazotun çevreye sızdığı bildirildi. Olayın çevresel etkilerine karşı gerekli güvenlik önlemlerinin alındığı ve ilgili ekiplerin bölgeye sevk edildiği kaydedildi.
Hasar gören vagonların kaldırılması için çalışmalar başlatılırken, demiryolu hattının 11 Eylül 2025 tarihi itibarıyla yeniden trafiğe açılmasının planlandığı öğrenildi.