Dirijan Dernekler Federasyonu Kuruluyor

İstanbul'da yaşayan Drejanlılar tek çatı altında birleşme kararı alarak Dirijan Dernekler Federasyonu'nu kurma kararı aldı.

Konu ile ilgili konuşan ve toplantının ev sahipliğini yapan Adnan Çoban, Bizler İstanbul'da yaşayan Dirijanlılar olarak çok büyük bir nüfusa sahibiz.

Çok büyük İş İnsanlarımız , Bürokratlarımız , Sanatçılarımız, Radyo , TV , Yapımcıları ve Medya mensuplarımız var. Bizler çok güçlü bir aileyiz. Bu nedenle bu aileyi bir çatı altında toplayarak İstanbul'da bulunan tüm derneklerimizi de dahil ederek Dirijan Dernekler Federasyonunu kurma kararı aldık. Bugün burada sadece yol haritamızı belirlemek için istişarede bulunduk. İleri ki günlerde tekrar daha kalabalık bir şekilde bir araya gelip istişare ederek Federasyonumuzu kuracağız. İnşallah Malatya haricinde başta Adıyaman Gerger Drejan Dernekleri ve diğer İl Derneklerimizde Kendi Federasyonlarını kurup bir sonraki adımımız Allah nasip ederse Konfederasyon olacaktır.

Dirijanlı İş İnsanı Adnan Çoban İnşallah en kısa zamanda Federasyonumuzu kurup çalışmalarımıza başlayacağız. Bizim amacımız etnik bir milliyetçilik üzerinden bir şeyler yapmak değil.

Adnan Çoban, Temel amacımız gurbette bir birinden habersiz ve dağınık yaşayan Dirijanlıları bir araya toplayarak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma örneğini en iyi şekilde göstermek, köklerimizden gelen Aşiret kültürümüzü yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmaktır. Bugün bu Federasyonun kurulması için İstanbul içinden , bölge illerden ve Malatya'dan katılan tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum dedi.


Türkiye'nin en büyük Aşiretlerinden biri olan yoğunluk olarak başta Malatya , Adıyaman , Elazığ, Şanlıurfa, Diyarbakır, Gaziantep, Adana, Osmaniye , Sivas, Kayseri,Tokat, Konya, Ankara, Kırşehir, Çorum, Çankırı gibi Türkiye içine dağıldığı gibi Drejanlıların Türkiye dışında komşu Ülkeler İran, Irak, Suriye, Azerbaycan, Gürcistan gibi ülkelerde de ciddi bir nüfusun yaşadığı bilinmektedir.

Dirijan Dernekler Federasyonu'nun kurulması için İş İnsanı Adnan Çoban'ın ev sahipliğinde yapılan toplantıya toplanan katılımcılar arasında İş İnsanı Ali Karadoğan , Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Hamit Özpolat, İş İnsanları Naim Büyükduman, Mehmet Daşçılar, Vahap Poyraz , Bayram Çoban, Ali Öztürk, Yavuz Büyükduman, Selman Güler , Sanatçı Ali Aslan, Sinema Oyuncusu Radyo ve TV Programcısı Yusuf Özpolat ve bazı davetliler katıldı.

ÇOK OKUNANLAR
BUNLARA DA BAKIN
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR