Depremzedelere Ekstra Kontenjan: Sosyal Konut Projesi Başlatılıyor
Depremzedelere Ekstra Kontenjan: Sosyal Konut Projesi Başlatılıyor
KAHRAMANMARAŞ (MHA) - Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kahramanmaraş'ta yaptığı konuşmada sosyal konut projelerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
Deprem bölgesine özel bir müjde veren Bakan Kurum, 'Hak sahibi olmayan tüm vatandaşlarımız için yeni sosyal konut projesi kapsamında konutlarımızı yapacağız. Evi olmayan vatandaşlarımız için sosyal konut kampanyasını başlatacağız ve deprem bölgesine ekstra kontenjan ayıracağız. Özellikle evi yıkılan vatandaşlarımızın yeniden ev sahibi olabilmesi için bu projeyi hayata geçireceğiz' dedi.
Bugüne kadar 1 milyon 704 bin sosyal konut inşa ettiklerini belirten Kurum, yaklaşık 5 milyon dar gelirli vatandaşın ev sahibi yapıldığını kaydetti. Türkiye'nin 41 ilinde 280 bin sosyal konutun yapımına devam ettiklerini ifade eden Bakan Kurum, 'Önümüzdeki ay Sayın Cumhurbaşkanımız, 81 ilimizde hayata geçecek sosyal konut kampanyasının detaylarını milletimizle paylaşacak' diye konuştu.
Kurum, projede gençlere ve en az üç çocuğu olan ailelere de önemli avantajlar sağlanacağını sözlerine ekledi.