Acı Büyüyor. Hayatını kaybedenlerin sayısı 12391'e yükseldi.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6'lık depremde acı tablo her geçen dakika daha da ağırlaşıyor. 10 ili vuran felakette hayatını kaybedenlerin sayısı 12 bin 391'e, yaralı sayısı ise 62 bin 914'e yükseldi.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde bilanço ağırlaşıyor. Deprem 10 ilde büyük hasara yol açarken, arama kurtarma çalışmaları aralıksız devam ediyor.
 
Depremle ilgili son durumu paylaşan AFAD, hayatını kaybedenlerin sayısının 12 bin 391'e yaralı olarak kurtulanların sayısının 62 bin 914'e yükseldiğini duyurdu. Yıkılan bina sayısı ise 6 bin 444.
 
Deprem bölgesinde incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş'ın ardından Hatay'a geçti. Kameralar karşısına geçerek açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, son durumu aktardı.
 
"Dünyada eşine rastlanmayacak iki büyük depreme ardı ardına ne yazık ki 10 ilimizde maruz kaldık. Hatay bu felaketten en çok etkilenen, en fazla yıkıma ve can kaybına uğrayan şehirlerimizin başında geliyor. Az önce depremin merkezi Kahramanmaraş'ı ziyaret ettim. Oradaki durumun vahametini yakından gördüm. Şimdi de Hatay'da şahit olduğumuz tablo oralardan pek de faklı değil.
 
Ülke genelinde AFAD'ımızın koordinasyonunda bu işlerin takibi devam etti, devam edecek. Şüphesiz işimiz kolay değil. 13,5 milyon insanımızın yaşadığı 500 kilometre çapında alanda etkili olan depremin büyüklüğü ve yaygınlığına bir de hava şartlarının zorluğu eklendi.

"Eksiklikler Var, Şartlar Ortada"

"Bu Dönem Dayanışma Dönemidir"

"7 Vali, 12 Kaymakam Burada Görevli"

"Konut Yapımını Hızlandıracağız"

Ailelere 10 Bin Liralık Destek

Eğitime Ara Verildi

Malayamızın da dahil olduğu 10 Şehirde Ohal

13 Milyon Vatandaş Etkilendi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN