9 Tabur Asker ve 35 Bin Kişi Malatya'da Görev Yapıyor

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremin ardından Malatya'daki arama kurtarma, afet kriz yönetimi ve koordinasyon çalışmalarında Milli Savunma Bakanlığına bağlı 9 komando taburu ve 1 bölük görevalırken, farklı kamu kurum ve kuruluşlarına mensup 35 bini aşkın personel sahada 7/24 görev yapıyor.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremin ardından Malatya’daki arama kurtarma, afet kriz yönetimi ve koordinasyon çalışmalarında Milli Savunma Bakanlığına bağlı 9 komando taburu ve 1 bölük görev alırken, farklı kamu kurum ve kuruluşlarına mensup 35 bini aşkın personel sahada 7/24 görev yapıyor.

Malatya Valiliği tarafından yayımlanan AFAD Bilgi notuna göre; Malatya’da  6’sı yabancı 154 Profesyonel Arama Kurtarma Ekibi, 1840 arama kurtarma personeli, 11 bin 860 AFAD Sivil, 2 bin 712 asker, 5 bin 303 jandarma, 6 bin 180 polis, 1170 MEB AKUP/Gönüllü Öğretmen görev yapıyor.

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Yeşilyurt Belediyesi ve Battalgazi Belediyesi bünyesinde olan yaklaşık 6 bin personel ise mesai mefhumu gözetmeksizin çalışmalarını sürdürüyor. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN