17 Şehidin İsmi 17 Sınıfa Verildi

Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Orduzu Nadire Dernek İlkokulunda, Malatyalı 17 şehidin ismi 17 dersliğe verildi.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Orduzu Mahallesinde bulunan Nadire Dernek İlokulunda düzenlenen programa, Malatya Valisi Hulusi Şahin, MHP İl Başkanı Mesut Samanlı, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağ Deviren, İl Milli Eğitim Müdürü Hatice Özdemir, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Galip Sökmen, Şehit aileleri ve yakınları katıldı.

Programın açılışı konuşmasını yapan ve etkinliğin sponsorluğunu üstlenen MHP İl Başkanı Mesut Samanlı, “Sözümüz şehit, karşımızda da şehit aileleri olunca günün anlamını belirtecek sözler yetersiz kalacaktır. Halk dilinde her zaman bir tabir vardır. Ateş düştüğü yeri yakar diye. Ama o ateşin düştüğü yerden çıkan kıvılcımlar hepimizin yüreğini yakmaktadır ve yakmaya devam edecektir. Türk Millet her zaman askerine, polisine büyük önem ve değer vermiş ve onların kıymetli ailelerine her zaman başının tacı yapmıştır ve her zaman yapmaya da devam edecektir. Bizim şehitlerimizden sonra en büyük tesellimiz onların bulunduğu makam ve mertebedir. Peygamber Efendimiz bu durumu hadislerinde sık sık dile getirmiştir. Rabbimiz ayetinde “Allah yolunda ölenlere ölüler demeyin. Çünkü onlar diridirler fakat siz göremezsiniz.” Demiştir. İnanın ki onların tek üzüntüsü sizlerin üzüntülü durumunuzdur. Onların makamı ve mertebesi yüksektir. Rabbim hepimize şehit olmayı nasip etsin. Onların şefahatine erişmeyi nasip eylesin. Şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anarken, siz değerli şehit ailelerinin ellerinden birer birer öpüyorum. “ dedi.

Şehit Mehmet Çelik’in Babası Latif Çelik ise, ”Bu güzel anlamlı günde eda ve arkadaşlarına çok teşekkür ediyorum. Bildiğiniz üzer bizim davamız ezelden ebede devam edecek. Biz bu şehitlerimizi vereceğiz ama vatanımızdan bir karış bile vermeyeceğiz. Bedir’de, Uhud’da, Hendek’de, Çanakkale’de, Sakarya’da, Dumlupınar’da, Malazgirt’te, İstanbul’un fethinde ve daha nice İslami cihatlarda binlerce şehit verdik. Hepsini rahmetle anıyoruz. Bu çalışmalardan dolay da Nadire Dernek İlkokulu yetkililerine, İlçe ve İl Milli Eğitim Müdürümüze teşekkür ediyorum.” Diye konuştu.

Vali Hulusi Şahin ise konuşmasının başında terör saldırılarının devam ettiğini anımsatarak, hiçbir kutsalı olmayan çakal sürüleri ile muhatap olunduğunu söyledi. Düzenlene program ile 17 şehidimizin isimlerinin yaşatılacağını vurgulayan Vali Şahin, ”Bu güzel projenin müsebbiplerine, uygulayıcılarına teşekkür ederek sözlerime başlamak istiyorum. Şehitlik kapısı kapanmıyor. En son şehidimiz 5 yaşında bir yavrumuz. Kilis’te 5 yaşında bir yavrumuzu şehit ettiler. Öğretmenler odasında oturan gencecik bir öğretmenimizi şehit ettiler. Onun hemen öncesinde de İstiklal caddesinden evladı ile bir gezintiye çıkan aileleri yok ettiler. Muhatap olduğumuz kitle, düşmanlarımız, gerçekten hiçbir kutsalı olmayan vahşilik kelimesinin tüm anlamlarını yaptıkları ile ortaya koyan bir çakal sürüsü. Bu çakal sürüsü ile mücadele ediyoruz. Bu hiçbir kutsalı olmayan kirli zihniyetler, vatanımızda gözü olan bir takım odakların da maşası görevini yapıyorlar. Bu topraklarda huzurlu ve müreffeh bir şekilde yaşamanın bedeli hep ağır ödedik ve ödemeye devam ediyoruz.

17 şehidimizin bugün isimlerini yaşatacağız. Binlerce şehidimiz var. Hepsini kalbimize gömdük. Onların hepsi bu milletin kalbinde yaşıyorlar ve yaşamaya devam edecekler. Şehit ailelerimizin gözlerinin yaşı durmuyor. Her Perşembe akşamı, her Cuma günü şehitlik doluyor. Her Bayramda şehir aileleri, şehit anneleri evlatlarının yanına koşuyorlar. Bizler de onların acılarını bir nebze olsun onların yanında olmaya gayret ediyoruz. Şehit ailelerimiz bilsinler ki hiçbir zaman yalnız değiller. Bu vatanın her bir ferdi onların birer evladıdır. Her birimiz birer şehit adayıyız. Ya şehit adayıyız ya da o yolda yürürüz. Ama yolumuz kutlu, büyük, müreffeh Türkiye yoludur. Bizi bu yolda kimse caydıramayacak, kimse bu yoldan alıkoyamayacak. Bu topraklar üzerinde hedefleri olan, bu topraklar üzerinde ameliyat yapmaya çalışanlar her zaman zehir olmaya mahkumdurlar. Böyle şanlı büyük bir millet ve bu milletin evlaları var. Ben şehitlerimize tekrar Allah’tan rahmet diliyorum Rabbim makamlarını ali etsin. Ailelerine sabır diliyorum. Bu güzel projeyi düşünce aşamasından fiiliyat aşamasına kadar hayata geçiren her kardeşimize de teşekkür ediyorum.” İfadelerine yer verdi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN