Yaratıcı Kişilerin Çevreye Uyumu

TÜM YAZILARI SON GÜNCELLEME: 26 Ocak 2022 12:31

Doğuştan getirilen , olumlu çevre şartlarında geliştirilen ve olumsuz çevre şartlarında duruşa geçerek körleşen beceri olarak bilinmektedir. Bireyler kendilerini eğiterek, geliştirerek yaratıcı düşünme gücüne sahiptirler.

Yaratıcılık zihnimizle değil, ruhumuzla alakalıdır. Sahip olduğumuz yaratıcılık duygularımızı hayata geçirdiğimizde sınırsız sevgi gücü yayılır ve var olmamızla uyum içinde gelişir.Koşulsuz, sonsuz sevgimizle ortaya çıkar.

Yaratıcılığımızın gelişmesinde aile, çevre, eğitim,sosyal ve fiziksel bir çok faktör etkilemektedir.En çok işlerinde başarılı olan kişiler çok fazla hayal kuranlardır.Hayallerimiz ne kadar güçlü ve büyükse başarı oranımız o kadar büyüktür.

Yaratıcılık zorluklara, sorunlara,olumsuzluklara karşı duyarlı olmaktır. Yaratıcığın ana temeli akıcı, esnek düşünerek sorunlara kısa sürede çözebilme beceri yaratmaktır. Sınırları olmayan sonsuz geliştirilebilecek eylemdir. Uygun şartlarda geliştirilmesi çok yüksektir.

Yaratıcı bireyler kısa sürede düşünebilen faklı strateji kullanma eğilimli,görsel algıları güçlü, hayal gücünün zengin olması konulara kısa sürede odaklanması sorunlara çözüm arayan ve üretendir.Zihnimiz çalışan saat gibidir ve bir çok özellikleri vardır.Zihnimiz çok çalıştığı için sürekli bir şeyler üretir.Bu üretilenler geçmiş ve gelecekle bağlantılıdır.Yaratıcılığımız sırasında enerjimiz devreye girer.Yaşamımızla uyum içinde olup akışa geçeriz.Bu akış devam ettiği sürece her zaman içinde oluruz ve yaşam bizi asla dışlamaz.

Geçmişle değil, gelecekle, eskiyi değil, yeniliklerle ilgilendiğimiz için farklı bir insan oluruz.Elimizin değdiği her şey olumluya dönüşmesi için zekamız harekete geçer.İçimizde barınan kin, nefret ve öfkelerimiz sevgiye dönüşür. Zekamızın uyanması ile yaratıcı kişiliğimiz ortaya çıkar.

Yaratıcılığımız için her zaman değişimle birlikte yenilenmeliyiz. Sabit fikir yaratıcılığımızı öldürür. Bu nedenle risk almalıyız, sorumluluk almalı ve aldığımız sorumluluğu hayatımızın merkezine koymalıyız.Söz verip yerine getirmek yada getirmemek insanın kendi tercihidir.

Yaratıcı insan araştırıcı ve üretendir.Toplumumuzun gelenek ve göreneklerine uyum sağlayabilen, aldığı görevi eksiksiz bitiren, ciddi ve alaycı olmayan üstüne vazife olmayan işlerle uğraşmayan kurallara bağlı , çok fazla soru sormayan toplumla uyumlu bireylerdir.

‘'YARATICILIK ;HER NE YAPIYORSAN ONU SEVMEKTİR, ONDAN KEYİF ALMAK VE KUTLAMAKTIR ; SANKİ VAROLUŞUN BİR HEDİYESİYMİŞ GİBİ.OSHO ‘'

SON 5 YAZISI

Ne Ekerseniz Onu Biçersiniz

29 Kasım 2022 00:51

OKU

Gelecek Neslimizi Düşünüyorsak Suyun Değerini Bilelim

05 Ekim 2022 20:59

OKU

Emek Vermeden Hazıra Konmak Olmaz

17 Eylül 2022 00:55

OKU

Ölüm Nedir,  Ayrılık Mıdır  Sizce ?

20 Ağustos 2022 11:35

OKU

Kendi Kendimizin Doktoru Olmuşuz

30 Temmuz 2022 14:28

OKU