Üretmeden Ahkam Kesen  Topluluğa Sitemim

TÜM YAZILARI SON GÜNCELLEME: 25 Ağustos 2019 09:35

Etrafımıza baktığımız zaman üretmeden , konu hakkında fikir sahibi olmadan , araştırmadan , kendini geliştirmeye çalışmadan ortalıkta boş boş gezip dolaşan ,bir şeyler üretmeye çalışan insanlar hakkında ahkam kesen insanlar türedi. Bazen böyle insanların ortalıktan kesilmesinin gerektiğini düşünüyoruz hepimiz.

Biz insanlar düşünebilen varlıklarız ve en büyük şansımız diğer varlıklardan ayıran beyine sahibiz. Beynimizle hareket eder, öğrenme yeteneğimizi geliştirir. Beyinimiz çalışmadan duramaz mutlaka uğraşacak bir şeyler bulur.

Hani kendisine yararlı olmayan boş işlerle ,başkalarını eleştirmekle meşgul olanlar ve laf sokmayı zekasının yüksek olduğunu sanan insanlara öyle bir şeyle karşılaşır ki kendi ruhunu iyileştirmek için çaba sarf etmek zorunda kalır.

Başına gelen olay sebebi ile ruhunu iyileştirmek ve yaşamın insanlara bunları öğretmesi beklenemez. Düşünüyorum da çocuk yaşlarda bizlere ve çocuklarımıza hayatı yaşamanın nasıl bir şey olduğu okutulsa , öğretilse ve almış olduğu bilgi ile ruhlarını iyileştirmeyi bilgili şekilde büyüyüp yaşamın tokadını yemeden çelme takabilsek nasıl olurdu ?

Biz insanlar hata yapabiliriz ve düşebiliriz de . Hata yaptığımız için sevinmeliyiz. Çünkü hata yaparak doğruyu buluruz. Hata yapan üreten, çalışan insandır. Ancak hata yaptım diye eleştirenlere üzülmemeli, kendimizi çıkmaza sokmamalıyız.

Bazen hatalarımıza takmakta iyi , neyi taktığımıza dikkat etmemiz gerek işte bu takmamızda büyük sır gizlidir . O'da ilahi güç ! Üretime katkı sağlamayan ve boş eleştiride bulunan kişilere takılırsak başarısızlık önümüze gelir. Fakat hata yaptığımız şey için çözüme takılırsak başarı elde ederiz. Ne kadar uğraşır ve çalışsak ta bir sonuç alamıyorsak, yolunda gitmiyorsa pes etmemeli ardından başarmak istediğimizin en iyisinin geleceğinin kanıtıdır!

Her ne olursa olsun olanı kabul edip yaşamımıza çok kötü niyetli , acımasızca eleştiri yapan insanları çıkartıp yerine zenginlik, huzur, mutluluk, bereket yağsın sağnak, sağnak. İlahi güç bizleri sınayarak bizim için temizlik yaparak arındırıyor.

Bu sebepten dolayıdır ki başımıza her ne gelirse gelsin, hata yaptığında ya da işler yolunda gitmediğinde kesinlikle insanlara odaklanma. Bu gibi zihniyete sahip olan kişileri de ciddiye alma ! Ciddiye alacak olursan her şeyi büyütmüş olursun. Burada düşünmemiz gereken kimi neyi aldığımıza dikkat etmeliyiz. Bizler her zaman hayalini kurduğumuz hedeflerimize koşmalıyız. Bizler böyle düşündüğümüz zaman bizi olduğu gibi kabul edecek ve etrafımızı kabul edildiğin insanlarla dolacak. Unutmayalım mutluluğun anahtarı her zaman kendimizdedir. Başarıların karşısında sahip olduğun anahtarı herkes kullanabilecek. Sonuç olarak hata yaptığımızda sevinmeli, utanmamalıyız bu bizim çalıştığımızın, ürettiğimizin kanıtıdır. Bu durum karşısında utanacak birileri varsa eleştiri yapan ve üretmeyen boş insanlardır.

SON 5 YAZISI

Ne Ekerseniz Onu Biçersiniz

29 Kasım 2022 00:51

OKU

Gelecek Neslimizi Düşünüyorsak Suyun Değerini Bilelim

05 Ekim 2022 20:59

OKU

Emek Vermeden Hazıra Konmak Olmaz

17 Eylül 2022 00:55

OKU

Ölüm Nedir,  Ayrılık Mıdır  Sizce ?

20 Ağustos 2022 11:35

OKU

Kendi Kendimizin Doktoru Olmuşuz

30 Temmuz 2022 14:28

OKU