Nasıl Yaşadığımızı Biliyormuyuz?

TÜM YAZILARI SON GÜNCELLEME: 23 Haziran 2018 01:19

Hiç düşündünüzmü ? Doğru mu yaşıyoruz acaba?

Yıllardır çok emek verdiniz ,çabaladınız,çok yorgun düştünüz etrafındaki insanları anlamakta güçlük çekiyor olabilirsiniz öyle değil mi ?Tut ki en çok sevdikleriniz , düşündükleriniz , umutlarınız, hayalleriniz bile araya mesafe koyuyor olabilir. Her sabah selam verdiğiniz insanlar geçiştirircesine cevap verirler yada konuşmamak için yolunu değiştirirler . En son konuştuğunuz kişiler , sevdiğiniz bile sizden gözlerini kaçırır. Hiç sorun değil çünkü her birimiz aynı şeyleri yaşıyoruz.

Böylesi durumda sahip olamadığımız şeylerin düşüncelerini bir kenara bırakarak uzaklaşalım. Aklımıza kötü gelen şeylerle meşgul etmeyelim. Yaşamakta olduğumuz zaman diliminin ne kadar çabuk geçtiğini düşünürsek o kadar çabuk kendi yaşamımızı düzene sokabiliriz. Şu zamanda birbirimize olan minnet duygularını kaybetmiş durumda olduğumuzu , bazen de kendimizi suçladığımız konularda çözüm arayalım. Böyle düşündüğümüzde yine kaygı duysakda yeni duygularımız bize çok şey kazandıracaktır. Sanki zayıflama diyeti yapar gibi düşünelim. Yiyecek olduğumuz besinlere , dikkat ediyor gibi zihnimizi de yeniler gibi algılayarak zihnimizi de yenilemiş ve yönetmeye başlamış oluruz.

Bizi rahatsız eden kaygılarımız ve korkularımıza sebep olan neyse onları kısa sürede müdahale ederek bertaraf etmiş olursunuz. Böyle yaptığımız sürede çevremizdekiler kaybetmiş biz kazanmış olacağız. Ancak bunu yaparken karşımızdaki kişileri kırmadan yapabiliriz.

Evet hepimizin bir işi var ve her işe yetişmeye çalışıyoruz . Bazen kendimizle baş başa kalmaya ihtiyacımız olabilir , ancak tek başımıza kaldığımızda da sıkıldığımızı, boşluğa düştüğümüzü ve bunu sorun olarak düşünür hale bile gelmiş hissine kapılırız. Bu durumda yeniden format atmalıyız kendimize.

Elbette bizler insanız yapacağımız yada yapamayacağımız şeyler ortada.Her şeyin en iyisini yapmak, başarmak için kendimizden uzaklaşarak sanki biz o değil başka biri oluruz. Bizler unutuyoruz ruhumuzun da bedenimiz gibi yaşının var olduğunu. Her işin başında olmak için tüm hislerimizi, duygularımızı kaybettiğimizin farkında değiliz. Duygularımızı güçlendirmek, geliştirmek ve etrafımızdaki insanlara karşı samimi, şefkatli olmak için çaba sarf ederken bu arada kendimiz için ne yaptığımızı da unutmayalım.

Bunları yaparken içimizdeki duyguları beslerken uzun süreli olmasına dikkat etmeliyiz. Kendimizi sağlıklı, mutlu, hissetmek için iç güzelliğimize de dikkat etmeliyiz. Bizlerin sağlıklı , mutlu olabilmesi için gerekli olan ana temel bütünlük hissi duygularımızdır. Zihnimizle, ruhumuzla ve bedenimizle bütünleştiğimizde en güzel duygulara sahip oluruz. Umutla beklediğimiz güzel duygular kendiliğinden ortaya çıkar ve gelip bizleri bulur.

Her zorluk çözüme ulaşmak için vardır. Hedefi olan insanlar en şanslı insanlardır. Eğer bizler bakış açımızı değiştirdiğimiz an yaşamımız değişecektir. Günlük rutin alışkanlıklarımızdan da kurtulup kendimizle ne kadar ilgilenirsek , kendimize gelecek için o kadar yatırım yapmış oluruz. Böylelikle iyi günde , kötü günde kendimizle başa çıkarak yine en şanslı , en mutlu, en başarılı kişi biz olacağız.

SON 5 YAZISI

Ne Ekerseniz Onu Biçersiniz

29 Kasım 2022 00:51

OKU

Gelecek Neslimizi Düşünüyorsak Suyun Değerini Bilelim

05 Ekim 2022 20:59

OKU

Emek Vermeden Hazıra Konmak Olmaz

17 Eylül 2022 00:55

OKU

Ölüm Nedir,  Ayrılık Mıdır  Sizce ?

20 Ağustos 2022 11:35

OKU

Kendi Kendimizin Doktoru Olmuşuz

30 Temmuz 2022 14:28

OKU