Karakteri Oturmamış İnsanlarla Aynı Yaşam

TÜM YAZILARI SON GÜNCELLEME: 18 Ocak 2022 22:07

Her insanın doğuştan gelen kişilik özellikleri vardır .Fakat bu özellikler zamanla değişebilir.Kişilerin sahip olduğu alışkanlıkları terk etmesi yada olumlu alışkanlık edinmesi kendi iradesine bağlıdır.

Bireylerin yaptığı seçimlerle kendi geleceğini belirleyebilir.Almış olduğu sorumlulukları yerine getirirse daha iyi insan olur ve herkes tarafından takdir edilir.Günümüzde karakteri oturmamış insanlarla yaşamak oldukça zor.Kendi kararlarını başkaları tarafından verildiği için hemen uygulamaya geçirir.

Bu özelliğe sahip bireyler ne istediklerini bilmedikleri için ufacık bir sorunla karşılasalar hemen çöküşe geçerler.Hiç bir zaman düzenli planlara sahip değildirler.Kaçırdıkları, pişmanlıkları ile bilinir.

Toplumumuzda olgunlaşmamış,kendini hayata hazırlayamamış insanlar çoktur.Düşünüyorum da cahilliğin uzaktan , yakından yaşla alakası yoktur.Bu tamamen kişinin aklı ve tercihleriyle alakalı.Şahsi hiçbir şeyleri olmadığı gibi etrafından ne kopardım faydadır deyip almayı prensip edip bu şekilde yaşamlarını sürdürmektedir.

Sürekli konuşur, susmayı bilmezler ve kendini över dururlar.Böyle olma nedeni içinde yaşadığı savaşı dışa bu şekilde vururlar.Her zaman huzursuz,kompleksli,olgunlaşmamışlardır.Her konuşmasında lafı döndürüp , dolaştırıp kendine getirir.Karşısındaki insanların değeri yoktur kendinden başka.

Kendi doğrularından başka doğru yoktur, mükemmel olarak görür kendini. Her şeye itiraz eder fakat biraz kendi iç dünyası ile çatıştıktan sonra itiraz ettiği şeyi sonra savunmaya başlar.Karşısındaki insanlara saygı duymazlar,kimse üstün değildir o nedenle onları hiç sayarlar.Bir tek kendileri ve olmayan ‘'ben ‘'lik duyguları ön plandadır ve içlerinde barındırdıkları egolarla doludur.

Zaman içinde insanlar bazı şeyleri daha iyi analiz edebilir ve gözlemleyebilir ve sonucunda olgunluğun ve nezaketin ne kadar önemli olduğunu kavrar.Bu hayat yolculuğunda yol alırken kendi öz irademizle seçimlerimizi yapar ve kendi karakterimizi yansıtırız.

Bunu kazanırken bir çok denemeler yapar , doğrularımız ve yanıldıklarımızda olur.Bazıları olumlu, bazıları olumsuz olur yaşamımızda bir çok zorluklarla karşılaşabiliriz.İnsanlara karşı verdiğimiz değer ve önem merhamet duygumuzu geliştirir. Kötü huylarımızı törpüleyerek empati kurabilmemiz karakterimizin oturduğunun ifadesidir.Bizlerin biz olma nedenimiz kendi seçimlerimizdir.Her yaptığımız seçimler bizleri dürüstlük, güvenilir , sorumluluk sahibi , saygılı olmamızı,örnek ve mütevazi karakterli insan olmamızı sağlar.

SON 5 YAZISI

Ne Ekerseniz Onu Biçersiniz

29 Kasım 2022 00:51

OKU

Gelecek Neslimizi Düşünüyorsak Suyun Değerini Bilelim

05 Ekim 2022 20:59

OKU

Emek Vermeden Hazıra Konmak Olmaz

17 Eylül 2022 00:55

OKU

Ölüm Nedir,  Ayrılık Mıdır  Sizce ?

20 Ağustos 2022 11:35

OKU

Kendi Kendimizin Doktoru Olmuşuz

30 Temmuz 2022 14:28

OKU