Hırsımıza Yenik Düşmek

TÜM YAZILARI SON GÜNCELLEME: 05 Ağustos 2017 16:22

Her birimiz gençlik dönemlerinden bugüne kadar geçen süreci yad etmek için bir yerlerde toplanır sohbet ederiz.Bu sohbet sırasında yaşanan olaylar anlatılır, anılar tazelenir, hakkın rahmetine kavuşanlardan ve güncel olaylardan bahsederiz. Her yapılan konuşmalardan ibret olacak cümleler çıkardı. Farkında olmadan konuşuların düşüncelerin yansıması olabilirdi.

Bazen konuşmalarımızda arkadaşlarımızdaki , kendimizdeki hırsın ne kadar olduğunu bahsetmiyor muyuz.Hırslarımız nedeni ile hedeflerini büyütmek adına olsun sıkı çalışmanın üzerine daha çok daha çok çalışmamız gerektiğini düşünmüyor muyuz. Bazen fazla hırs yapanlara içimizden of çekiyor cezasını çekiyor ve gözün doysun diye düşünmüyormuyuz ?

Makam, mevki, şan , şöhret,para, mal ve mülk için çevresindeki insanları dozer gibi çiğneyip geçen etrafımızda gözü hırstan dönmüş insanlarla dolu. Hırs insanın içinde var olan yaradılışından dolayı başlayan duygudur ve insanlarda hırs duygusu bulunmaktadır. Dozu kaçırılmadığı sürece itici güçtür ve motive kaynağıdır gerçekte.

Hırsı olmayan kişi iş hayatında, okul yaşamında ve sosyal yaşamında fazla çalışmazlar ve bu kişiler işini, kazancını gerçek anlamda büyütemez , genişletemezler .Hırsı olmayan sporcu olsun, takımlar olsun kazanacak olduğu başarıyı gösteremediği için kaybeder.Hırs belli ölçüde olursa başarının anahtarıdır.

Hırsımız motivasyon kaynağı olup çıktıysa insanların mutsuz olması üzerine kazanılmış olan zaferleri irdelemek ve eleştirmek gerekmektedir. Elbette herkeste hırs olmalı. Ancak bu kişiye zarar verecek derecede , psikolojisini bozacak dozda olmamalı .Eğer böyle ise hastalığa dönüşmüş durumdadır.Böylesi duyrumda işler daha kötüye gider kazanılcaksada kaybeder.

Bir sporcu düşünelim daha iyi oynamak adına iyi mücadele sergilemeli.Fakat karşı taraftaki sporcuya zarar verecek , onu incitecek sözler sarf motivasyondan düşürerek olmaz. Eğer böyleyse hastalık dereceye gelmiştir o sporcu. Yerini korumak için arkadaşıma engel çıkarmak, çamur atmak, kariyerini yükseltmek için hiç sınır tanımadan arkadaşını ezip geçmek o sporcuda hırsı en üst seviyede ve yenik düşmüştür.

Kariyer sahibi olmak, makam sahibi olmak, şan, söhret ve ün sahibi olmak her insanın hayal ettiği, arzu ettiği duygudur.Ancak bu meşru yada gayri meşru yollarla olursa insanı insan olmaktan ve yoldan çıkarır. Başkalarının hayallerinin yıkılması göz yaşı ile üzerine kazanılmışsa bu ciddi hastalık derecesindedir.

Bizlerde oluşan hırs ateşini söndürmek zor olsada bunu aşmalıyız. Önemli olan hırsımız çoğalmadan önlem almalıyız .Başkalarının mutsuzluğu üzerine mutluluk kazanılmıyor. Hırsının dozu kaçtıysa bu insanı asla mutlu etmez unutmayalım.

SON 5 YAZISI

Ne Ekerseniz Onu Biçersiniz

29 Kasım 2022 00:51

OKU

Gelecek Neslimizi Düşünüyorsak Suyun Değerini Bilelim

05 Ekim 2022 20:59

OKU

Emek Vermeden Hazıra Konmak Olmaz

17 Eylül 2022 00:55

OKU

Ölüm Nedir,  Ayrılık Mıdır  Sizce ?

20 Ağustos 2022 11:35

OKU

Kendi Kendimizin Doktoru Olmuşuz

30 Temmuz 2022 14:28

OKU