Hiç Düşündünüz Mü Sizin İçin Başarı Nedir ?

TÜM YAZILARI SON GÜNCELLEME: 03 Ekim 2017 16:59

Zaman öyle akıp gidiyor ki yaşam içinde insanlarımızda hızla gelişip , değişim gösterdiği fark edilmektedir.Biz insanların öncelikleri, beklentileri, istekleri ve yaşantımız gibi…Yaşamımız içinde öncelikli değerler bulunmaktadır.Sıralayacak olursak akıl, öğrenme,vijdan , adil olmak ve anlamak gibi…Bu değerlerimizi en iyi şekilde kullanarak bende varım demek ve başarıyı yakalayabilmek için yol alırız.

Bizler neden düşünmüyoruz , Başarı nedir ? Başarı bizler için fazla para kazanmak mı? iyi bir iş sahibi olmak mı ? İyi bir eğitim almak mı ? Mutluluğu yakalamak mı ? Yoksa iyi bir anne baba olabilmek mi? Nedir ?

Bizler yapabileceğimiz yada olmasını istediğiniz her ne hayaliniz varsa hemen atılım yapın onu hayata geçirmek için harekete geçelim Her zaman cesur olalım cesur olmanın içinde çok büyük mucize ve büyü bulunduğunu unutmayın asla.

Başarılı olmak yada hayallerinizi gerçekleştirmek için cesur olmak gerekiyor mu ?Bu gibi soruların cevabını kişiye, yaşantısına , çevresine ve hatta cinsiyetine göre değişmektedir. Çevremizde ki ve ailemizdeki gençlerle, çocuklarla yaptığımız konuşmalarda ne kadar çok yoğun olduğunu, bir çağlayan gibi akıp giden ve insanı ferahlatan paylaşımlarımız bulunmaktadır …Bazen duygularımızın karıştığı, bir bakıyorsun içimiz daralmış , bir bakıyorsun ferahlamışız anıların, gelecek günlerin paylaşımı karşısında gülmekle ağlamak arasında sıkışıp kalıyor.

Her birimizin geçmişten bu zamana kadar biriktirdiği güzel dostluklar, anılar, duygular, sevgiler, anlar paylaşmışızdır.Arada da olsa bir araya geldiğimiz zaman akıp gidiyor farkında olmadan . Yaşamımızın içine yeni arkadaşlar, yeni dostluklar yine yeni hayatlar, yeni simalar, yeni yaşanmışlıklar, yeni yaşam hikayeleri girerek tanımaya devam ediyoruz.

Hayal ettiklerimizi hayata geçirmek , ayakta kalmak, yoktan var etmek, yaşamımızı sürdürmek, anlamak, anlaşılmak, insanları tanımak,yardımlaşmak, acı , tatlı ne varsa paylaşmak, şefkatle birbirimize sarılmak ve hep birlikte bütünleşerek kök salmak ne güzel .

Ömür hızla akıp gidiyor bu ömür sürecinde başarıya imza atan ve başaramayıp hala bu uğurda yol alan o kadar insanlar var ki. Başarı her yeni doğan günde belirsizlikleriyle zor başlayan gün içinde bu zorluk karşısında güçlenerek başarıya imza atmakmış. Çocuklarımızı yaşatmak, hayata kazandırmak, adil düzen içinde yaşam savaşı vermekmiş aslında.Çocuklarımızın, gençlerimizin gülüşleri içinde rahat bir nefes almaları hatta almış oldukları nefesleri bile kıskanmakmış…! Bu hayatın içinde gülümseyerek yaşamımızı sürdürüyorsak eğer savaşı da, zaferi de kazanmışız demektir.

SON 5 YAZISI

Ne Ekerseniz Onu Biçersiniz

29 Kasım 2022 00:51

OKU

Gelecek Neslimizi Düşünüyorsak Suyun Değerini Bilelim

05 Ekim 2022 20:59

OKU

Emek Vermeden Hazıra Konmak Olmaz

17 Eylül 2022 00:55

OKU

Ölüm Nedir,  Ayrılık Mıdır  Sizce ?

20 Ağustos 2022 11:35

OKU

Kendi Kendimizin Doktoru Olmuşuz

30 Temmuz 2022 14:28

OKU