Her İşin Başı Sevgiden Geçer

TÜM YAZILARI SON GÜNCELLEME: 01 Ocak 2019 21:23

Sevgi tarifi imkansız bir duygu, hayatımızın şifresini çözen anahtar, anlam kazandıran tılsımdır.Sevgi sevilene verilen en kutsal değerdir.

Öyle bir duygudur ki ruhumuza, bedenimize pozitif enerjinin dolmasını sağlar.Bu sebepten dolayı ufkumuz genişler, çevremizde bir ışık gibi parlar ve insanın yüreğini sıcacık yapar.İnsanlar yüreklerini sevgi ile açması ve yaşadığı dünyada var olan her şeyi sevmesi ne kadar güzel bir duygu değil mi ?

Her şeyin anası sevgidir ve sevgiden geçer.Yüreğimizi zenginleştiren, var olan duyguları besleyen, negatif düşünceleri bertaraf eden ve insanların olumlu yönde yol almasını sağlayarak içimizde beslediğimiz kin, nefret, fesatlık duygularını siler atar.Sevginin olmadığı yerde insan tutsaktır.Sevginin bol olduğu yerde mutluluk ve özgürlük vardır.

İnsanların olumlu yönde düşünmesine pozitif olarak yapıcı katkı sağlar.Seven , sevilenin hazzı insanın her zaman canlı tutar ve almış olduğu sevgiyi etrafına yansıtır.

Çok özel ve zarif duygudur.Bizler çocukluktan aldığımız sevgiyi çocuklarımıza sunarak sevgi ile büyütürüz ve sevgi dolu kişilik kazanmasını sağlarız.Tıpkı vücudumuzun suya, yiyeceğe, havaya ihtiyacı olduğu gibi ruhumuzun da sevgiye ihtiyacı vardır.İnsanın ruhu sevgi ile beslenir.Sevgisiz büyüyen insanın ruhları aç kalmış insan bedenine ve çoraklaşmış toprağa benzer.

Sevgi hiç düşünmeden , bir beklenti içinde olmadan verilen duygudur.Her zaman ilk veren, ilk el uzatan siz olun.Kırın zincirleri insanlar arasında buz dağlarını örmeyi bırakın.Bıkmadan , usanmadan ve cesurca verin sevginizi.Gün gelecek uzattığınız el, verdiğiniz sevginiz karşılıksız kalmayacaktır. Yürekleriniz sevgi ile yoğrulacaktır.

Sevmekten korkmayın.Çünkü öyle bir duygu ki hak ettiği yeri bulur.İnsanlara sevginizi göstermekten kaçmayın. Tüm olumsuzluklara rağmen .Sevmeyi başarmak ve sahip olduğunuz duyguyu paylaşmaktan korkmayın.

Her zaman kendinizle barışık olun , kendinizi sevin , yürekten,içten hissedin sevildiğinizi.Öyle insanlar var ki kalplerinde kocaman sevgi dolu ki etrafındakilere sevgi tomurcukları dağıtıyor.İnsanın içini ısıtan, sıcaklığını hissettiren sanki bir güneş gibi.Sevgi en güzel ışık bu ışığı etrafımıza dağıtalım, yayalım ve hissettirelim bu güzel duyguyu hem kendimizi hem de etrafımızdaki insanlar mutlu olsun.Bizler de sevelim sevgi cimriliği yapmayalım. Sevgi dolu yıllarımız olsun.

SON 5 YAZISI

Ne Ekerseniz Onu Biçersiniz

29 Kasım 2022 00:51

OKU

Gelecek Neslimizi Düşünüyorsak Suyun Değerini Bilelim

05 Ekim 2022 20:59

OKU

Emek Vermeden Hazıra Konmak Olmaz

17 Eylül 2022 00:55

OKU

Ölüm Nedir,  Ayrılık Mıdır  Sizce ?

20 Ağustos 2022 11:35

OKU

Kendi Kendimizin Doktoru Olmuşuz

30 Temmuz 2022 14:28

OKU