Haddimizi Bilmek

TÜM YAZILARI SON GÜNCELLEME: 19 Eylül 2017 12:45

Haddini aşanlar elbette vardır ve var olacaktır.Haddlerini aşanlar var olduğu sürece haddini bildirenlerde var olacaktır ve ikisi aynı oranda yer alacaktır yaşamımızın içinde.

Gurur ve kibir bildiğimiz kelime nasılsa anlam taşımıyorsa haddini bilmekte tersini düşünürsek olumlu anlam taşımaktadır. Had kelime anlamı olarak sınır demektir. Ve haddini bilmek de, insanların yapabilecekleri yada yapamayacağı tüm işlerin sınırını belirlemektedir.

Yapabileceğiniz en iyi şey nedir diye sorulduğunda hiç düşünmeden ‘' haddimi bilirim ‘' deriz .Haddini bilmek, durmamız gereken sınırı bilmektir. Hangi konuda olursa olsun yapabileceğimizden emin olduktan sonra kendi konumumuzu ,sınırlarımızı bildiğimiz ve tavrımızı koyduğumuzda yol gösteren pusuladır. Ancak şu zaman içinde sınırlarının nerede başlayıp nerede durabileceğini bilmedem görüşünü atan insanlarla karşı karşıyayız. Haddimizi bilmede yeterli değil fakat haddini bildirmede çok meraklıyız. Herkes her konuda uzman olmuş durumda. Öfke patlamasını kontrol edemeyen ve densiz diye adlandırdığımız fakat insanların sorunu gerçekte sandığımız gibi densizlik değildir.Sadece insanların birbiriyle olan ilişkilerinde basit sınırları aşma durumudur.

Olayın diğer yüzünü incelediğimizde duygusal tarafıda bulunmaktadır.Bu sebepten dolayıdır ki insanın içini kemirir.Çünkü duygusal anlamda devamlı çırpınıp dururlar.Haddini aşan kişiler karşısındakine zarar verdiğini düşünür ancak en çokta kendine zarar verdiğinin farkında değildir.

Haddini bilmek boyun eğmek, olaylar ve durum karşısında razı olmak aynı durumdadır.Oysa ki haddini bilen değilde, kişiliği oturmamış zayıf karekterli insanlardır.

Bu sebepten dolayıdır ki bu evrende yaşıyorsak bir hiç olduğumuzu kabul ederek tevazuyu elden bırakmayarak , sizler kim ne derse dersin , hangi makamda olursa olsun kendimizin ne olduğunu bilecek, kendimizle ilgili ölçüyü, had ve hudutlarımızı iyi belirleyerek hareket etmeliyiz.

Beceri ve kabiliyetin bizlerde var olduğunu bildiğimiz gibi başkalarının da var olduğunu kabul etmeliyiz.Çünkü hak bilmek insanlara karşı verdiğimiz değerden ibarettir. Bilmediğimiz konu hakkında atıp tutmayalım.Kişilere karşı eleştirilerimiz yıkıcı değil yapıcı olmalı.Birbirimizin eksiklerini değil nasıl düzeltebiliriz diye yaklaşmak en doğrusu.

SON 5 YAZISI

Ne Ekerseniz Onu Biçersiniz

29 Kasım 2022 00:51

OKU

Gelecek Neslimizi Düşünüyorsak Suyun Değerini Bilelim

05 Ekim 2022 20:59

OKU

Emek Vermeden Hazıra Konmak Olmaz

17 Eylül 2022 00:55

OKU

Ölüm Nedir,  Ayrılık Mıdır  Sizce ?

20 Ağustos 2022 11:35

OKU

Kendi Kendimizin Doktoru Olmuşuz

30 Temmuz 2022 14:28

OKU