Güçlü Devletlerin Değişim Süreçleri

TÜM YAZILARI SON GÜNCELLEME: 16 Ocak 2018 20:05

Zaman içinde her şey değişebilir.Çevremize baktığımızda her şey anında değişime uğrayabiliyor. İnsanlar , insanlar tarafından sınanabiliyor.Bazılarımız fark edebiliyor , bazılarımızda hiç farkında olamıyor , fark edenler mutluluğun , huzur içinde yaşıyor .Ancak farkında olmayanlar anlamsız ve hiçbir ifadesi açıklanamayan sıkıntıların, kendini tartışmaların içinde bulabiliyor.Bu döngü hem insan yaşamında , hemde ülkeler arası için geçerli.Her etki durumunda nasıl bir tepkime yol çizeceğimiz zaman içinde belirlenir.Bugün zengin olanlar yarın fakir, güçlü olanlar ise zayıf duruma düşebilir. Bunun hiç önemi yok burada önemli olan göstereceğimiz tutumumuzdur.

Yakın tarih sürecine geri dönüp baktığımızda Doğu çok zengin ve güç sahibiydi ve hükmedebiliyordu .Oysa şimdi Batı güçlendi ve hükmedebiliyor.Ama bu böyle devam etmeyebilir ve her zaman değişim olabilir.

Dünya sürekli değişim içinde.Bu değişimleri anlayabilmek için takip edip bakış açımızı sürekli yenilememiz gerekmektedir.Eğer yenilikleri takip edemez isek daima geri planda kalabiliriz.Bu konuda istikrarlı olmalıyız.

Dünyadaki güç merkezleri Doğu'dayken, Batı'ya geçti , şu an Batı'dan Doğu'ya kayma yapmış .Güçlü devletle eskiden olduğu gibi değil, dağılma sürecine girmiş durumda için güç Doğu'ya kaydı. Güç Çin ve Rusya devletinin ana merkezi olmak üzere.Bunu göre güçlü devletler kan kaybettiğini görerek Rusya , ile arasını düzeltip aradaki soğukluğu kaldırmak için yumuşatma ve yakınlaşma planını uygulamakta.Hedef Doğu'da yükselişe geçen ve yıldızı parlayan emin adımlarla yol alan Çin'in , önünü kesmek. Çin'in ve Rusya , büyüme süreci başladı ve yatırımlarını başka ülkelerde hızla ilerletmekte ve dünya kaynaklarından pay almak için hızlı bir şekilde hayata geçirmektedir.Ancak bu iki ülkenin çıkarları için çatışma noktaları yakın zamanda ortaya çıkabilir. İşte Batı devletlerin kimin yanında yer alacağı ortaya çıkacaktır.

Batıya, dönüp baktığımızda sahip oldukları güç ve kaynakları olumlu yönde kullanamadığını net olarak görmekteyiz.Batının güçlü olması sadece ve sadece insanları sömürmek ve özgürlük haklarını elinden almak.

Gelecekte Doğu, eski zenginliğine, gücüne dönmüş durumda fakat bu güce ve zenginliğe sahip olmak için her türlü oyun içinde oyun oynanmakta.Bu böyle devam ederse tıpkı Batının şu an karşı karşıya kaldığı duruma düşebilir.Bu döngü böyle devam eder gider. Burada dikkat edilmek husus her zaman çözüm arayışı içinde olmak kendimizi sıkıntı içine sokmamak.Dayanışma ve işbirliği içinde olduğumuz zaman asla bir zarar görmeyiz.

SON 5 YAZISI

Ne Ekerseniz Onu Biçersiniz

29 Kasım 2022 00:51

OKU

Gelecek Neslimizi Düşünüyorsak Suyun Değerini Bilelim

05 Ekim 2022 20:59

OKU

Emek Vermeden Hazıra Konmak Olmaz

17 Eylül 2022 00:55

OKU

Ölüm Nedir,  Ayrılık Mıdır  Sizce ?

20 Ağustos 2022 11:35

OKU

Kendi Kendimizin Doktoru Olmuşuz

30 Temmuz 2022 14:28

OKU