Geleceğimiz Olan Çocuklarımızın Yıkılan Hayalleri 

TÜM YAZILARI SON GÜNCELLEME: 08 Temmuz 2018 13:13

Son günlerde karmakarışık olaylar nedeni ile duygularımız, hayallerimizde karıştı darman dağın oldu .İnsanlık dışı olaylara tavizimiz yok insanlık onuru zedeleyen tecavüz olaylarına karşı hiç yok. Küçücük , ergenlik dönemine girmemiş , baharını yaşayamadan , masum , sabilerimize nedir bu nefretiniz ve çocuklarımız üzerinden faydalanma isteğiniz ve duygularınızı tatmin edip hunharca katletmeniz anlaşılır gibi değil.

Cinsel istismar psiko sosyal gelişimlerinin tamamlamamış en az 1 kez cinsel istismara uğradıkları kız çocukların ve erkek çocuklardan daha fazla olduğunu görmekteyiz. Yaşı küçük çocukların yaşça büyük kişiler tarafından cinsel açlıklarını gidermek için kullanmasıdır. Bu kişilerde her türlü cinsel şiddet, röntgencilik, teşircilik ve çocuk pornografide kullanmak için uygulanmaktadır.

Son günlerde çocuklara yönelik cinsel istismar hızla artış göstermekte çocuğa uygulanan istismar ya aileler tarafından, yada akraba ve komşular tarafından gerçekleştirilen ENSEST davranıştır.

Yapmış olduğunuz davranışlarla toplumda huzur bırakmadınız. Her geçen gün yaygın bir hal aldı. İnsanı düşündürüyor bu yıkım , tahrip edici ve dehşet verici olaylar sebep arıyor bulamıyoruz neden diye … ?

Bu yaşanan olaylar kim bilir ne kadar çoktur da bizler duyabildiğimizi biliyoruz. Yıkılmış aileler ve çektikleri sıkıntıları bizlerde yaşıyoruz ve duyarsız kalmıyoruz. Bulunduğumuz toplumda kim iyi , kim kötü kimlerle yaşıyoruz bilemiyor şaşkınlık içinde tedirgin , şüphe içinde hayatımızı devam ettiriyoruz.

Son 3 yıl içinde 13 bin çocuğa tecavüz , şiddet ve ölüm olayları yaşandı. Türkiye'de, her geçen gün kayıp çocuk vakası yaşamaktayız. Bu kayıp çocukların kimileri bulunup ailelerine teslim edildi ,kimileri de görgü tanıklarının olmaması sebebi ile bilinmemekte yada profesyonel kişilerce yapıldığı insanı düşündürmekte. Kendimizce yorum yapıyorduk ne büyük acı, ne büyük sınav diye. Rabbim kimseyi evladıyla sınamasın.

Son günlerde ard arda devam eden çocuk istismarı hem bizlerde, ailede ve çocukta derin yaralar açmakta. Kaçırılan çocuklara neler oluyor bu çocuklarımız neden tecavüz edilip sonunda öldürülüyor ? Neden bu işkence ve zülum yapılmakta ? Düşünülmesi gereken konular. Cinsel istismar ve ihmali toplum sorunudur. Yanı başımızda işlenmekte ve göz yummayalım ki istismara uğrayan , gözümüzden sakındığımız çocuklarımızın fazla zarar görmemesi için dikkatli olalım.

Bu konuda duyarlı ve uyanık davranmalıyız. Cinsel istismara uğrayan çocuklarımızda ruhsal rahatsızlıklar olan travmaya bağlı stres bozuklukları , utanma, uykusuzluk, güven kaybı, panik, unutkanlık, kaygı, intihar girişimleri yaşanmaktadır. Çocuk yaşta yaşama hakları ellerinden alınıyor.

Toplumsal sorunumuz olan bu olay karşısında duyarlı olalım çocukların terapisti biz olalım . Yaşanan olay en kötü muamele şeklidir. Cinsel istismar iz bırakmadığı için dikkat çekilmiyor, fark edilemiyor ancak çocuk üzerinde çok büyük hasarlar bıraktığı gibi gizli tutulan durumdur . Bu çocuklarımızı eğiterek hayata kazandıralım eğitim çok önemli. Bu olayların olmaması için caydırıcı yasalar çıkartılmalı. Cinsel istismar bizim davamızdır şüphe duyduğumuzda gereken yerlere bildirerek göz yummayalım Bunu asla unutmayalım cinsel istismara uğrayan çocuğu istismar edilen ortamdan, olayı gerçekleştiren kişiden ve güvenini sağlayacak ortama götürülmesi çocuk için yapılan en doğru davranıştır. Rabbim kimseye böyle olay yaşatmasın ve çocuğu ile sınanmasın.

SON 5 YAZISI

Ne Ekerseniz Onu Biçersiniz

29 Kasım 2022 00:51

OKU

Gelecek Neslimizi Düşünüyorsak Suyun Değerini Bilelim

05 Ekim 2022 20:59

OKU

Emek Vermeden Hazıra Konmak Olmaz

17 Eylül 2022 00:55

OKU

Ölüm Nedir,  Ayrılık Mıdır  Sizce ?

20 Ağustos 2022 11:35

OKU

Kendi Kendimizin Doktoru Olmuşuz

30 Temmuz 2022 14:28

OKU