Geçmiş Yaşanmışlığınızı Gelecekle Kıyaslama Yapmayın

TÜM YAZILARI SON GÜNCELLEME: 13 Eylül 2020 23:19

Her ne olursa olsun ikili ilişkilerde biri diğeri üzerinde kendi çıkarları için yönetme durumudur.Kişiler duygu, düşünce ve davranışları ile karşısındakine kendi çıkarları doğrultusunda hakimiyet kurmaya çalışırar. Böylesine durum karşısında mağdur durumuna düşen kişilerin hissetiği şey şaşkınlıktan başka bişey değildir.Son zamanda görsel basın, yazılı basın ve gerçek yaşamda sıkça duyar olduk. İkili ilişkiler yalandan ibaret olmuş sevgi yak , saygı yok.

Gerçek yaşamında şaşkınlık hissetme nedeni ilk kez başına gelmiş olması ve cevap verememe durumundan ibarettir.O an kendini sorgulamaya başlar.Neden böyle ne konuştum ki diye?Hiç kimseye bu şekilde davranmadığı için karşısındakine karşı böyle hissettiğinin farkına varır.

Bu gibi davranış sergileyen kişiler kendini çok sevilen ,kendisine hayranlık duyulan ve sevilecek kişi olarak görürler.Kendilerini herkesten üstün,mükemmel göstererek gerçek kişiliklerini gizleyerek kendini idol olarak yansıtırlar. Çevremize dönüp baktığımızda böyle özellikte kişiler çok sayıda var ve sürekli artış göstermekte.Ancak insanın kendine çok fazla güvenmesi bazen kişiler üzerinde sıkıntı yaratabilir.Kişilerin sağlıklı özgüven geliştirmesi ya da öz güveninin düşük olması durumunda kendini idol olarak yansıtarak her şeyi bilen, mükemmel göstererek gizlemektedir.

İkili ilişkilerde ve sosyal yaşamda her zaman başta olmak, sözünün dinlenme isteği ön plana çıkması özellikleridir.Kendi şahsına karşı olumsuz eleştirileri asla kabul etmezler ve katlanamazlar.

Sosyal yaşamlarında ön planda olmak,poh pohlanmak,övgüler,onure edilecek sözler ve tek ilgi odağının kendisinde olmasını beklerler.İkili ilişkilerde ise eski yaşanmışlıkları ile son yaşanmışlıklarının üzerinde değerlendirme yapar. Şunu asla unutmayalım her insanın ayrı özellikleri vardır.Biri diğerine uymaz sahip olduklarıyla değil kaybettikleriyle oyalanıp dururken eninde sonunda sahip olduklarının kıymetini bilmediği için kaybeder. Bu kaçınılmaz sondur.

Her insanın yaşanmışlıkları vardır.Zaman içinde her şey unutulur fakat izi kalır.Her insanın özellikleri farklıdır.Burada dikkat edilmesi gereken bu özelliğini hangi yönde kullanabileceğini çok iyi bilmektir. Görülüyor ki insanlar sahip olacağı gücün farkına varması sonucunda başaramayacağı hiçbir şey yoktur.Beklenti içinde olursak bilgi ve tecrübelerimizi kullanamayız.Sahip olduğumuz gücü en iyi şekilde kullanırsak karşımızdakine sıkıca bağlanırız.

Ancak ben faklıyım, ben özelim, özel ilgi ve alaka görme isteği ve üstün olma beklentisi içinde olursak kendi eksenimizin etrafında döner dururuz.Şunu unutmamalı hiç bişey kimsenin ekseninde dönmüyor.Karşındaki insan karşı sorumluluklarını yerine getirmezsen, sözünde durmuyorsan öncelikle bunları çok iyi bilmelisiniz.Kendi çıkarların ve menfaatin için sözünde duruyorsan bu marifet değil iki yüzlülüktür.

Sosyal yaşamda ve kendi yaşamın içinde sorun çıktığında hata görmek yerine tüm olumsuzlukları başkalarında yıkmak ,istedikleri zaman kibar ve etkileyici konuşma yaparak özel hissettirmede çok başarılı olup gerçekte istediği için değil karşısındakinden istediklerini elde etmek içindir.Karşı tarafı tanımak için değil ilgi alanına girmek için sevgi sözcükleri ve hayranlık hissettirecek duygu odaklıdır.Elde edincede zafer kazanmışçasına sevincini yaşar ve mutluluğu elde ettikten sonra oradan uzaklaşarak ilişkiyi bitiriverir.

Asla suçluluk hissetmezler.Son zamanda yaşanan ikili ilişkiler bu gibi davranışlar içinde ve bu gibi düşünce içinde olan kişiler yaygınlaşmakta insanların kişiliğine, duygularına saygısızlık yapmakta.Bu gibi davranışta olan kişiler sevdikleri için değil içindeki ilgisini tatmin etmekten başka bişey değildir.Rabbim bizleri böylesine sinsi, kişiliksiz insanlardan korusun.

Sevmesini Bilmiyorsan Sevmeyeceksin Ve Seviyormuş Gibi Yapıp Yanaşmayacaksın.

SON 5 YAZISI

Ne Ekerseniz Onu Biçersiniz

29 Kasım 2022 00:51

OKU

Gelecek Neslimizi Düşünüyorsak Suyun Değerini Bilelim

05 Ekim 2022 20:59

OKU

Emek Vermeden Hazıra Konmak Olmaz

17 Eylül 2022 00:55

OKU

Ölüm Nedir,  Ayrılık Mıdır  Sizce ?

20 Ağustos 2022 11:35

OKU

Kendi Kendimizin Doktoru Olmuşuz

30 Temmuz 2022 14:28

OKU