Doğruyu Konuşmak Bizim İçin Zormudur?

TÜM YAZILARI SON GÜNCELLEME: 06 Eylül 2018 00:34

Biz insanlar plan yaparken kaderimiz gülümsermiş. Çünkü planlarımızı doğru olmayan zamanda olmayacak kişiler üzerine yaptığımız ve hazırlıklı olmadığımız için kendimizce rollerin hayalini kurarak zamanın bize ne getireceğini ve neyle karşılaşacağımızı sabırsızlıkla beklemeye koyuluruz.

Bazen bu bekleme süresi uzadığında içimizde tarifi imkansız acı hissettiğimizi, içimizde yaşadığımız hayal kırıklıkları, ne kadar bunaldığımızı hatta nerede yaşadığımızın farkında bile olmayız. Bizler inanıyoruz ki yaradan hiçbir şeyi geciktirmez ancak zamanı vardır ve her şey manidardır.

Geçmişte almış olduğumuz kararlar aceleye mi denk geldi, aniden mi ortaya çıktı bunu sorgulamalıyız. Bu yanlışımızı düzeltmek, hayallerimizin, isteklerimizin gerçeğe uygun olup olmadığını araştırarak ortaya çıkarabiliriz. Yalnış giden bir şey için hep suçlu arar dururuz. Geri dönüp baktığımızda ortada olanı değiştirmek için eski kapıyı kapatır ,yeni kapı aralarız. Acele ile verdiğimiz kararlar zihinsel hatalarımızdan kaynaklanmaktadır. Bilgiler bazen bizi yanılta bilir buda bilgi kirliğinden kaynaklanıyor. İnternet ortamında bilgi kirliliğinin ne çok yaygın olduğu her geçen gün artış göstermekte olduğunu hepimiz biliyoruz.

Bu nedenle yeni yapacağımız projede iyi düşünerek, iyi analiz yaparak, araştırıp karşımıza çıkan dökümanlar doğru mu , yanlış mı gerekli mi ,gereksiz mi bunları incelemeliyiz. Buda bizim hiç alışık olmadığımız için yavaşlamamıza neden olacaktır. Durum böyle olunca bizlerde sinirlilik durumu oluşacaktır. Bazılarımız da aldatıcı, hesaplı ve kurnazlıkla harekete geçmek isteyecektir. Bizler için zararlı ve tehlike arz edecek olan potansiyelimize yansıyacaktır. Bu durum çok tehlikeli ve zor olan kısımdır. Akıl ile duygular arasındaki bilinçli yada bilinçsiz iç savaşın içinde olduğumuz kısımdır. Bizler her zaman yedek bir planımız her zaman hazırda tutmalıyız.

İlişkilerimizde çok dikkatli olarak meydana gelen yanlışlardan dolayı ortada bir sesiz gerginlik doğabilir. Geçmişten gelen ve insanların aniden tekrardan ortaya çıkması ile yeni şansların doğmasına sebep olabilir. Burada dikkat edeceğimiz konu geçmişe takılı kalmayıp daima geleceğe tutunmalıyız. Yaşamla ilgili kararlarımızı değerlendirmek için aceleci olmadan düşünerek bekleyerek, iç hesaplaşmamızı yaparak, iyi ve doğru zamanda planımızı hayata geçirelim. Kendi benlik algılarımıza güvenerek yeterli enerji ile başarabiliriz. Bu süreçte bizler daha motive olduğumuzu göreceğiz. Kabul etmediğimiz şeylere odaklanarak başarıyı yakalayabiliriz.

Eskisi gibi her şeyin düzeldiğini, mutlu, huzurlu ve keyifli hissettiğimiz günlere kavuşmuş olacağız. Bazen hayatımızda ki insanların bizler için mükemmel olduğunu ve kariyerimize ne çok faydası olduğunu hayal ederek düşünebiliriz. Aynı durumla karşılaştığımızda yani bir şeylerin yolunda gitmediği zamanda bize uygun , yada uygun olmadığını çözebilmemizde ve anlayabilmemizde yardımcı olur ve kolaylıkla başa çıkar zoru aşabiliriz.

Her zaman karşımızdaki insanın potansiyelinden ziyade ne kadar değerli olduğunu düşünerek görmeli. Buda bizde ruhsal olgunluğa ulaştığının habercisidir. Yaşamın olumsuz yönlerine odaklandığımızda yada karışık durumlarla başa çıkmayı gereksiz acılar yaşamamayı öğrenmiş, fiziken yürümek , yerine ruhumuzla koşarak her şeye dimdik ayakta olduğumuzu göstermiş oluruz.

SON 5 YAZISI

Ne Ekerseniz Onu Biçersiniz

29 Kasım 2022 00:51

OKU

Gelecek Neslimizi Düşünüyorsak Suyun Değerini Bilelim

05 Ekim 2022 20:59

OKU

Emek Vermeden Hazıra Konmak Olmaz

17 Eylül 2022 00:55

OKU

Ölüm Nedir,  Ayrılık Mıdır  Sizce ?

20 Ağustos 2022 11:35

OKU

Kendi Kendimizin Doktoru Olmuşuz

30 Temmuz 2022 14:28

OKU