Bilardo Sporuna Sahip Çıkalım

TÜM YAZILARI SON GÜNCELLEME: 28 Kasım 2018 14:56

Bilardo Disiplini Sporu nezih ortamlarda oynanan , kahve kültürü olmayan , 30.000 üzerinde lisanslı sporcusu bulunan Avrupa'nın , en çok ilgi duyduğu 5 sporun içinde yer alan Dünya'da ve Avrupa'da bayrağımızı göndere çektirip İstiklal Marşımızı dinleten duayen , başarılı sporcularına sahipken ‘' ÇUKUR DİZİSİNDE ‘' Bilardo Spor Salonunda ki görüntüler kötü lanse edilip, seviyesiz konuşmaların yer alması şahsım adıma ve Bilardo camiası adına çok üzücü ve esefle kınıyorum.

Kitle iletişim aracı olarak yer alan Televizyon her türlü yayını ile insanlara ulaşarak etkilemektedir. Özellikle dizi filmler insanların daha çok ilgisini çekmekte ve ilgi duyduğu alanlara yer veriliyor. Sporun dizi filmlerde imajı, imgesi, ifadelerin ne ölçüde kullanıldığında ve kişiler üzerinde etkisi büyüktür.

Dizi filmlerin amacı ilgi çekmek, daha çok kişiler tarafından izlenmesidir.Ünlü sanatçılara rol vererek istenilen ilgiyi sağlayıp hedef kitle sevdiği ve beğendiği ünlü kişileri dizide görmesini sağlayarak filmi izleme oranını yükseltmektir. Buraya kadar her şey güzel. Ancak Filmde yer alan Bilardo Spor Salonundaki görüntüler ve konuşmalar hiç hoş değildi terbiye sınırını aşmış durumda idi.

Spor imaj, mücadele, güç, dayanıklılık çağrışımı ile kendilerini ön plana çıkması daha kolay oluyor.Dizi yapımcıları sektörel anlamda yaşanan rekabette bir adım önde olmak için amaç olarak kullanmıştır.

Bilardo Sporu kişisel ya da başkalarıyla yapılan bedensel hareketleri ve zeka oyunudur. Nezih ortamlarda maçların düzenlendiği,toplumsal birlikteliği içerir. Bilardo Sporu çok yönlü olgu olup duygularımızın gerçek dünyasının bir parçasıdır. Dizi filmde amacının dışına çıkılmış, maddi kazanç uğruna bu tür davranışlar, görüntüler Bilardo Disiplini Sporunun cazibesini yitirir ve zevkini olumsuz yönde etkiler.

Bilardo Disiplini Sporu, estetik güzelliğini yitirince haz vermediği gibi, stres, gerginlik yaratır. Bu gibi gelişmeler toplum kültür seviyesini ve sporun eğitimini negatif yöne kayma olur.

Böylesine geniş kapsamlı aktivitede sosyal, ekonomik, düzenlemeler temel prensipler söz konusudur.Bu noktada eğitim, kültür devreye giriyor ve girmelidir de.Eğitim ve kültür Bilardo Sporunu ilerletir , genişletir , kalite kazandırır ve evrensel bir hale getirir.Dünya Barışına katkı sağlayan Bilardo Disiplini Sporu en önemli vasıtadır.Bedenimiz olduğu kadar psikolojimizi, davranışlarımızı düzenler egomuzu törpüler. Bilardo Disiplini Sporu bir yaşam tarzıdır.Neşe ve mutluluk kaynağı olup yaşamımızın sırrıdır.

İnsanların davranışlarını olumlu yönde etkiler, dürüstlük, centilmenlik, hoşgörü gibi olgularımızı gerçek anlamda yansıtır.Dizi filmlerde aktarılan mesajlar izleyicileri etkilemektedir.İzleyicinin neyi yapmayı ve takdir etmeyi çok iyi bilir. İzlediğimiz dizi filmlerde konuştuğu söylemler, topluma aktarılmak istenen mesajların bir aracı olduğunu hepimiz biliyoruz.Dizi film yapımcıları seçmiş oldukları Spor yapılan alanlarda şiddet uygulanan yerler olmadığını , çekmiş olduğunuz filmler tüm kitleye hitap etmekte olduğunuzu asla unutmayınız. Sizlerin kazanç ve reyting uğruna Bilardo Sporuna yada başka spor branşlarına bu gibi görüntülerle lanse etmeye hakkınız yok.Bu gibi davranışlar tüm spor branşlarına ve hedef kitle izleyicileri etkilenerek spor yapmak isteyen çocuklarımız ,gençlerimizi soğutacaktır. Duyarlı olalım Bilardo Disiplini Sporuna sahip çıkalım .

BİLARDO

FİZİK , MATEMATİK,GEOMETRİ VE PSİKOLOJİ DÖTRGENİNİN KUSURSUZ BİR ŞEKİLDE SERGİLENDİĞİ , ZERAFET VE AKIL OYUNLARI ÜZERİNE KURGULANMIŞ BİR SPORDUR.

SON 5 YAZISI

Ne Ekerseniz Onu Biçersiniz

29 Kasım 2022 00:51

OKU

Gelecek Neslimizi Düşünüyorsak Suyun Değerini Bilelim

05 Ekim 2022 20:59

OKU

Emek Vermeden Hazıra Konmak Olmaz

17 Eylül 2022 00:55

OKU

Ölüm Nedir,  Ayrılık Mıdır  Sizce ?

20 Ağustos 2022 11:35

OKU

Kendi Kendimizin Doktoru Olmuşuz

30 Temmuz 2022 14:28

OKU